PEKİN - Çin'de bebek kaçakçılığı yapan bir çetenin ele başı oldukları belirtilen iki kişiye idam cezası verildi. Resmi Xinhua ajansına göre, ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletinin dağlık Ya'an şehrinde, bir bebek kaçakçılığı çetesinin ele başları iki yıl ertelemeli idam cezasına çarptırıldı.

Cai Liaochao ve Chen Hongfeng adlı çete elebaşlarının Haziran 2010 ile Mayıs 2011 arasında 14 bebeği sattıkları belirtildi. Mahkeme, çetenin diğer dört üyesine de 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası verdi. Haberde, söz konusu çetenin fakir ailelerin yeni doğan bebeklerini Shandong, Fujian ve Henan eyaletlerinde sattıkları; bir erkek bebeğin fiyatının 30 bin yuan (yaklaşık 4 bin 818 dolar), kız bebeğin ise 10 bin yuan ile 20 bin yuan (bin 600- 3 bin 200 dolar) arasında değiştiği ifade edildi.

Mahkeme, Mayıs 2011'de 3 bebeği satarken yakalanan Cai ve Chen'ın aynı suçtan beş yıl önce hapisle cezalandırıldıklarından dolayı idama mahkum edildiklerini belirtti.

FAKİR ANNELER HAYATTA KALMAK İÇİN BEBEKLERİNİ SATIYOR

Çin'de fakir ailelerin geçimlerini sağlamak için çocuklarını şehirlerdeki çocuğu olmayan ailelere satması çokça rastlanan bir durum. Temmuz ayında yaşanan benzer bir olayda, Sichuan ve Yunnan eyaletlerinden gelen genç annelerin 181 çocuk kaçırma ve ticareti için tutuklanan 802 şüpheli arasında yer alması dikkat çekmişti.

Çin polisi, geçen yıl 3 bin 195 insan kaçakçılığı çetesine operasyon yaparken, 8 bin 660 kaçırılan çocuk ve 15 bin 458 kadını kurtarmıştı. CİHAN

Editör: Wan Haber