Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Atakent beldesi yakınlarında 1'i Avusturyalı 2 kişinin öldürülmesi ile ilgili olarak tutuklanan katil zanlısının, sevgilisine para yetiştirmek için cinayetleri işlediğini söylediği öğrenildi. Cinayetlerle ilgili tutuklanarak cezaevine gönderilen 3 kişinin ardından suç aletini arayan jandarma ekipleri silahı bulamadı.
Geçtiğimiz Ekim ayında Akşehir'e bağlı Atakent beldesi yakınlarındaki Güllü Orman'da boş bir arazide 2 erkek cesedi bulunmuştu. Avusturya uyruklu Herald Weib ve Ramazan Kaplan'a ait olan cesetlerin vurularak öldürüldüğü ortaya çıkarken; jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu cinayeti işledikleri iddiası ile geçtiğimiz Perşembe günü Zeynep K. (47), Erkan Y. (33) ve Bati K. gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Olayda kullanılan suç aleti tabanca ise henüz bulunamadı. Akşehir İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri zanlılarının verdikleri ifade doğrultusunda cinayette kullanılan suç aletini arama çalışmaları yaptı. Zanlılar ifadelerinde suç aleti silahı Akşehir Antalya yolu üzerinde bulunan Harlak mevkisine attıklarını belirtmişlerdi. Akşehir İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli 25-30 kişilik arama ekibi ve dedektörle titiz bir aramayla suç aletini aradı. Ancak alanın geniş olması nedeniyle suç aleti bulunamadı. Suç aleti arama çalışmalarının atılan noktanın tam olarak belirlenmesinin ardından süreceği öğrenildi.

CİNAYETLERİ SEVGİLİSİNE PARA YETİŞTİRMEK İÇİN İŞLEMİŞ
Öte yandan, cinayet zanlıların ifadelerinde de çarpıcı sonuçlar çıktı. Cinayetleri para karşılığında işlediklerini söyleyen zanlı Bati K., bir barda çalışan sevgilisi S.K'nin sürekli para istemesi nedeniyle Zeynep K.'nın teklifini kabul ettiğini belirtti. Bati K., ''Barda tanıştığım S.K. ile bir süredir birlikteyiz. Ona ayrı bir ev tuttum. Zaman zaman onun yanında kalıyor, zaman zaman da ailemin yanında kalıyordum. S.K. benden sürekli para istiyordu. O sırada Zeynep K. kocasını para karşılığında öldürmemi söyledi. 30 bin Euro'ya anlaştık. Ramazan Kaplan'ı arayıp Akşehir Atakent bölgesinde icralık damızlık hayvanların olduğunu söyledim. O da eşi ve ortağıyla 18 Ekim günü Akşehir'e geldi. Birlikte yemek yedik. Hayvanlara bakma bahanesiyle ben otomobilimle önde, onlar da arkamdan başka bir otomobille geliyordu. Ramazan Kaplan'ın aracı yolda çamura saplandı. Ramazan, çamurdan kurtarmak için araçtan indi. Ben de yanına gidip tabancamla başına ateş ettim. Bu sırada Avusturyalı ortağı dışarı çıktı. Kendini korumak için elini havaya kaldırdığında ateş ettim. Göğsünden yaralandı. Sonra kaçmak isterken yere yığıldı. Ben de kendi aracımla Ramazan Kaplan'ın çamura saplanan aracını kurtardım. Sonra Zeynep otomobiliyle Dedeçam'a gitti. Ben de evime döndüm. Yolda Cankurtaran köyü yakınlarında tabancayı uçuruma attım" dediği öğrenildi.
Geçtiğimiz Perşembe günü çıkarıldıkları Akşehir'deki nöbetçi mahkeme tarafından, Zeynep K. 'kasten adam öldürmeye azmettirme', Bati K. 'kasten adam öldürme', Erkan Y. de 'kasten adam öldürmeye teşvik ve suçu gizleme' suçlarından tutuklanmış, 'Şantaj ve suçu gizlemek' suçundan gözaltına alınan Bati K.'nın sevgilisi S.K. da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
(CF-FM-AŞ-Y)

16.12.2012 17:56:58 TSI

Editör: Wan Haber