Mersin'de otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ferit Gürbüz adlı şahsın katil zanlısı olduğu ileri sürülen 8 kişi yakalandı. Ölen şahsın eşinin de aralarında bulunduğu şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, cinayetin, kan davası sonucu işlendiği iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz temmuz ayında merkez Akdeniz ilçesi Yakaköy Mahallesi Ziyarettepe mevkiinde, Ferit Gürbüz adlı şahsın 33 BTN 63 plakalı otomobilinin içerisinde tabanca ile vurularak öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturmayı sürdüren polis, ölen şahsın, aynı mahallede oturan bazı kişilerle husumeti bulunduğunu belirledi. Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, araştırmalarını öldürülen Ferit Gürbüz'ün bir akrabasının daha önce karışmış olduğu cinayet olayı üzerinde yoğunlaştırdı.
Yapılan çalışmalar sonrası ölen şahsın eşi G.G. ve gönül ilişkisi olduğu öne sürülen Y.T.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Öldürülen Ferit Gürbüz'ün eşi G.G. ile Y.T.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, cinayetin, kan davası sonucu işlendiği öne sürüldü.
(HSK-AKL-Y)

15.12.2012 14:57:28 TSI

Editör: Wan Haber