Kartepe Suadiye Mahallesi'nde silahla bir kişiyi öldürüp bir kişiyi de yaralayan şahıs, 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Kartepe Suadiye'de 18 Mayıs 2012 günü meydana geldi. Hayrettin Y. (71), iddiaya göre daha önce kamyonunda çalışan şoförünü aldığı için husumetli olduğu İsmail Adıgüzel'in (57) oğlu Mesut Adıgüzel (32) ile kahvehanede tartışmış, şahsın silahla ateş etmesi üzerine Mesut Adıgüzel hayatını kaybederken, kavgaya dahil olan babası yaralanmıştı. Olay sonrası gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Hayretin Y., pişman olduğunu ve kendini korumak için ateş ettiğini iddia etmişti.
Davanın görülmesine Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Hayrettin Y., avukatı İbrahim Bekgöz ile müşteki sanık İsmail Adıgüzel ile Mesut Adıgüzel'in yakınları ve ailenin avukatı Kamiş Şirin katıldı. Duruşmada davaya müdahil olarak katılan Mesut Adıgüzel'in yakınları şikayetçi olduklarını tekrarlayarak sanığın cezalandırmasını istedi. Tutuklu sanık Hayrettin Y. ve avukat savunmalarını tekrar etti.
Mahkeme verdiği kısa bir aranın ardından Hayrettin Y.'ye "kasten adam öldürmek" suçundan önce müebbet, ardından duruşmalardaki iyi hali ve tahrik hükümlerini uygulayarak 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanığa "öldürmeye teşebbüs"ten 5 yıl, "ruhsatsız silah kullanmak"tan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Sanık toplamda 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken, duruşmada müşteki sanık olarak yargılanan İsmail Adıgüzel de bin lira para cezasına çarptırıldı.
(NA-MA-GS-Y)

10.01.2013 15:46:09 TSI

Editör: Wan Haber