Kartepe Derbent mevkiinde Mehmet Bahtiyar'ı kan davası nedeniyle öldürdükleri iddia edilen Varol ailesinden 4 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası adliyede taraflar arasında çıkan kavga araya giren polisler tarafından engellendi.
Olay, Kartepe Derbent mevkiinde 19 Temmuz 2012 akşamı meydana geldi. Server Varol, iddialara göre yanına akrabalarını alarak 7 yıl önce kardeşini öldüren Orhan Bahtiyar'ın kardeşi Mehmet Bahtiyar'ı yolcu otobüsünün içinde silahla vurarak öldürdü. Olay esnasında Server Varol'un yanında bulunduğu iddia edilen kardeşi Yalçın Varol ile yeğeni Semih Varol yakalanıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ardından katil zanlısının oğlu Yasin Varol polise teslim olup çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bir süre kaçan Server Varol da 2 Ağustos 2012 günü polise teslim oldu. Dört tutuklunun bulunduğu davaya Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ
Olayla ilgili Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti olay yerine yakın bir noktada bulunan işyerine ait kamera görüntülerinin müdahil tarafın isteği üzerine incelendiği, ancak görüntünün zaman zaman atlaması ve olay anının bu atlamalara denk gelmesi nedeniyle sonuç alınamadığını belirtti. Ardından Mehmet Bahtiyar öldürüldüğünde araçta bulunan bir tanık dinlendi.
Öldürülen Mehmet Bahtiyar'ın duruşmaya müdahil olarak katılan ailesinin avukatı Fedai Okumuş, kamera kayıtlarından her ne kadar sonuç elde edilemediyse de bir bilgisayar mühendisi tarafından kayıtların tekrar incelenmesini talep etti. Ayrıca Bahtiyar ailesi ile Varol ailesi arasındaki husumet hakkında isimlerini verdikleri tanıkların dinlenmesini talep ederek, sanıkların kan gütme saiki ile tasarlayarak adam öldürdüklerini tekrarladı. Tutuklu sanıklar Yalçın, Server, Yasin ve Semih Varol'un avukatı Hakan Akkaya ise daha önceki savunmalarını tekrar ederek olayın kan gütme saiki ve tasarlayarak gelişmediğini, Semih'in bindiği arabaya Mehmet Bahtiyar binince korktuğunu, yakınlarına mesaj attığını durağa gelindiğinde ise olayların geliştiğini ifade etti. Ayrıca kan gütme saiki ile böyle bir olayı yapacak olsalar 810 yıl beklemeyeceklerini belirterek Server dışındaki sanıkların tahliyesini talep etti.
Mahkeme heyeti, kamera görüntülerinin tekrar incelenmesi ve tanıkların dinlenmesi yönündeki müdahil avukatının talebi ile sanıkların avukatının tahliye talebinin reddine karar verdi. Duruşmayı eksiklerin giderilmesi ve tanık Seher Ç'in zorla duruşmaya getirilmesine karar vererek 21 Şubat tarihine erteledi. Duruşmaya katılan taraflar duruşma bitiminde birbirine girdi. Polis kavgaya tutuşan tarafları güçlükle ayırdı. Taraflar adliyeden ayrı ayrı gönderildi.
(NDA-HO-Y)

22.01.2013 17:21:25 TSI

Editör: Wan Haber