Çınarlı Mahallesi'nde, Fatih Caddesi ile 1561 ve 1588 sokakların arasında kalan 14 bin 500 metrekarelik alan için hazırlanan rekreasyon projesi Konak Belediyesi tarafından uygulamaya kondu.
Proje kapsamında engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlenen yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kafeterya, lokanta, 386 kişilik anfitiyatro, otopark, seyir kulesi, biyolojik gölet rekreasyon alanındaki yerini alacak.
"15 dönüm yüzölçümüyle kente nefes aldıracak bir merkeze dönüşecek arazideki çalışmalar tamamlandığında İzmir yepyeni bir yeşil alana kavuşacak" diyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, şöyle konuştu: "Her yaş grubundan insanın ailesiyle birlikte güzel vakit geçirebileceği, sosyal etkinliklere katılabileceği, modern aydınlatma donatılarıyla, kamera-güvenlik sistemi ile Çınarlı rekreasyon alanı 24 saat yaşayan bir dünya olacak. İnsanlar nasıl derin nefeslere ihtiyaç duyuyorsa kentlerin de nefes alamaya ihtiyacı var. Yoğun iş temposu, günlük yaşam rutininin getirdiği zorluklar, duvarlar arasında yaşamanın yarattığı depresyon hali insanlarda zaman zaman uzaklaşma, kaçma duygusu yaratıyor. Oysa çağdaş ve güçlü kentler açık alanları, doğayı, yeşili kentin merkezinde de yaşatabiliyor. Biz de Çınarlı'da başladığımız çalışmayla ve nefes aldıran projelerle İzmir'in çağdaş ve güçlü yapısını ortaya çıkarıyoruz. İnsanlar bu alanda, şehrin gürültüsünden, karmaşasından uzaklaşıp keyifli bir gün geçirecekler."

"ENGELLER KALKIYOR"
Rekreasyon alanının, engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği bir alan olacağını söylen Tartan, "Engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlenen yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kafeterya, lokanta, 386 kişilik anfitiyatro, otopark, seyir kulesi, biyolojik gölet de alandaki yerini alacak. İzmirlilerin yıl boyunca kullanabilecekleri yaşam merkezi sosyal ve kültürel etkinliklerin odak noktası olacak" diye konuştu.
(EA-ERG-Y)

25.01.2013 11:15:46 TSI

Editör: Wan Haber