Çınar Koleji öğrencilerinin "Suriye için Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyası kapsamında oluşturdukları yardım TIR'ı yola çıktı.
Başbakanlığın aldığı kararla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm yurtta yürütülen "Suriye için Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyasına Çınar Koleji öğrencileri de destek oldu. Değerler Eğitimi Birimi tarafından yürütülen çalışmada Başakşehir ve Büyükçekmece kampüslerinde bulunan öğrenci ve öğretmenler bir TIR'lık yardım malzemesi toplandılar. Toplanan yardımlar öğrenci temsilcisi Abdülaziz Ekin tarafından Verenel Derneği Genel Başkanı Mustafa Yüksel'e takdim edildi.
Çınar Koleji Genel Müdürü Kadir Ünal, öğrencilerin gerek Suriye gerekse diğer yardıma muhtaç bölgelerle ilgili büyük bir hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi. Öğrencilerinin Suriye konusunda en başından beri büyük bir duyarlılık gösterdiklerini söyleyen Ünal, "Öğrencilerimizin yardımlarını götüren tır sadece maddi yardımlardan oluşmuyor, aynı zamanda onların sevgisini, muhabbetini, sımsıcak kardeşlik duygularını da götürüyor" dedi.
Minik ellerin kendi harçlıklarını başkalarıyla paylaşmasının önemli olduğunu söyleyen Çınar Koleji öğrenci temsilcisi Abdülaziz Ekin ise, "Toplanan bu yardımlarla Suriyeli ailelerin sofralarına konan her tabak manen bizleri doyuracak. Kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanlarında olan bütün arkadaşlarıma ve bu yardımları bizim adımıza götürecek olan Verenel Derneği'ne çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Suriye ile ilgili toplamda 41 TIR yardım hedefleyen Verenel Derneği'nin Çınar Koleji öğrencilerinin yardımlarından oluşan 36. TIR'ı öğrenci ve öğretmenlerin dualarıyla uğurlandı.
(ÖZ-Y)

19.02.2013 12:32:56 TSI

Editör: Wan Haber