Türkiye Cimnastik Federasyonu, 2013 Yılı Olağan Antrenör ve Hakem Semineri kapsamında Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen cimnastik antrenörleri ve hakemleri Selçuk'ta buluştu.
Pamucak sahilindeki Richmoond Otelde 9-10 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen toplantıya Türkiye Cimnastik Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Doğan, Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri, artistik, ritmik, aerobik, trambolin ve cimnastik branşlarından 300 antrenör katıldı. Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen antrenörlerin katıldığı seminerin bugünkü kısmına Türkiye Cimnastik Federasyon Başkanı Suat Çelen'in de katılacağı bildirildi.
Selçuk ilçesinden Türkiye Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ümran Songun ile federasyona bağlı antrenör Bahadır Uygur'un da katıldığı toplantıda, Ege Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Yar. Doç. Dr. Soner Özsu, 1970'li yıllarda yapılan spor çalışmaları ile günümüzdeki çalışmaları karşılaştırarak bilgiler verdi. Sporcunun en çok dikkat edeceği konular hakkında bilgiler veren Özsu, daha sağlıklı spor yapabilmesi açısından kalp atışlarının oldukça önemli olduğuna vurguladı. Özsu, kalp atımları hakkında ve bununla ilgili yapılması gereken hareketleri detaylı olarak anlatarak, teknik bilgiler verdi.
11-13 Ocak tarihleri arasında yapılacak toplantıya ise, 280 kişilik hakem grubu katılacak. Seminer sonunda vize sınavı yapılacağı ve 2013 yılında görev alacak olan hakem ve antrenörlerin belirleneceği bildirildi.
(NÖS-ERG-BH-S)

10.01.2013 10:31:27 TSI

Editör: Wan Haber