Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediye Başkan Dr. Nevzat Çimenoğlu, Zonguldak Belediye Muharrem Akdemir ile birlikte gerçekleştirdikleri Gaziantep ziyaretinin verimli geçtiğini söyledi.
Alaplı Belediye Başkan Dr. Nevzat Çimenoğlu, Zonguldak Belediye Muharrem Akdemir, ilçe belediye başkanları ve belediye yetkilileri ile birlikte gerçekleştirdikleri Gaziantep ziyaretini değerlendirdi.
Zonguldak Muharrem Akdemir ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yıkıntı atıklarının geri dönüşüm uygulamalarını yerinde incelediklerini belirten Çimenoğlu, ziyaretlerin çok olumlu geçtiğini belirterek, Gaziantep'te, Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci'yi ziyaret ettiklerini, ayıra Büyükşehir Belediyesi'nin yıkıntı atıklarının geri dönüşüm uygulamalarını yerinde incelediklerini söyledi.
Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir ve beraberindeki heyet ile Gaziantep Valisi Vali Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci'yi makamında ziyaret ettiklerini belirten Çimenoğlu, "Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Adnan Malkoç, Zonguldak ilçe Belediye Başkanları ve bir grup heyet, öncelikle Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.
İlimiz heyeti, Vali Erdal Ata'ya, ilimizi simgeleyen çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Erdal Ata da Gaziantep'in tarihi önemine değindi. Gaziantep'in sanayideki önemli değişimlerine de değinen Vali Ata, "Gaziantep'te 5. Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. 5. Organize Sanayi Bölgesinin büyüklüğü 11 Milyon metrekare ve şuanda ancak talebinin 4'te birini karşılayabiliyor ve hemen arkasından 6. ve 7. Sanayi Bölgesi gelecek. Sanayi sektöründe yaklaşık 100 bin kişi çalışıyor. Ağırlıklı olarak Türkiye'de üretilen makinelerin yüzde 70 veya yüzde 80'ni Gaziantep'te üretiliyor. Buradaki sektörler baya bir gelişti. Buradaki sanayicilerin geçen yılkı ihracatı yaklaşık 5.9 Milyar dolar olarak gerçekleşti. Gaziantepli sanayicilerimiz bu yıl ise 7 Milyar dolarlık bir ihracat hedefliyor. Son yıllarda Türkiye'deki ekonomik büyümelerin ve istihdamların bir kat fazlasını Gaziantep gerçekleştiriyor. Gaziantep tarihi bir kentimiz şeklinde bilgiler verdi" diye konuştu.
Zonguldak heyetinin daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci'yi de ziyaret ettiğini belirten Çimenoğlu, şunları söyledi: Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, ilimiz heyetini kapıda karşılayarak, toplantı odasına geçti. Yetkinşekecriye'de ilimizi simgeleyen çeşitli hediyeler takdim edildi.
Daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, beraberindeki heyet ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yıkıntı atıkları geri dönüşüm uygulamalarını da yerinde inceledik"
(HH-SA)

18.02.2013 16:55:26 TSI

Editör: Wan Haber