Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın ardından sınır kapısında giriş çıkışlara izin verilmemesi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
Sadece insani yardımları taşıyan TIR'ların giriş çıkışına izin verilen Cilvegözü Sınır Kapısı önceki gün meydana gelen patlamanın ardından kapatılırken, 7 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Çoğunluğunu insani yardım TIR'larının oluşturduğu kuyrukta TIR şoförleri, kapının bir an önce açılıp yüklerini boşaltarak evlerine gitmek istediklerini söylediler. 4 gündür sınır kapısında beklediğini ifade eden TIR şoförü Mehmet Yıldırmaz, şuan yaklaşık 600 TIR'ın kapının önünde beklediğini kaydetti. Yıldırmaz, bir an önce kapıdaki incelemelerin bitmesini ve kapının ulaşıma açılmasını beklediklerini söyledi.
TIR şoförü Şerif Deliahmetoğlu ise, Gaziantep'ten ayçicek yağı getirdiğini ve 5 gündür burada beklediklerini ifade ederek, "Bizler 5 gündür buradayız. Kapının ne zaman açılacağını bize söylesinler, bizde bilelim. Ona göre gerekirse evlerimize gideriz. Burada can güvenliğimiz yok, şuan beklemedeyiz. Bir daha buraya gelmeyeceğim" dedi.
(ADM-CC-Y)

13.02.2013 18:06:20 TSI

Editör: Wan Haber