Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Tüm dünya sözde Suriye'de yaşanan şiddet sarmalının bir an önce bitmesini istiyor ancak, Türkiye sınırında da meydana gelen patlamaları ve elim ölümleri de görmezlikten geliyor" dedi. BBP Genel Başkanı Destici, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı yakınlarında 6'sı Suriye uyruklu, 4'ü Türk vatandaşı olmak üzere 10 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada durumun esef verici olduğunu belirtti. Destici, "Tüm dünya sözde Suriye'de yaşanan şiddet sarmalının bir an önce bitmesini istiyor ancak, Türkiye sınırında da meydana gelen patlamaları ve elim ölümleri de görmezlikten geliyor" dedi.
Destici, açıklamasında şunları kaydetti:
"NATO'nun 4. ve 5. maddesi ne işe yarıyor. Anlaşılan o ki bu madde ABD'nin işine geliyor. Bugün Cilvegözü Sınır Kapısı yakınlarında 'Suriye'den atılan havan topu sonucu 9 insan öldü' veya 'bir araca konulan bombanın patlaması nedeniyle ölümler ve yaralılar oldu' türünden haberler yazılmaktadır. Bu elim ve menfur olaya kim neden olmuştur?"
Daha önce de olduğu gibi Suriye'den atılan bu toplarla ilgili olarak yetkililerin gerekli önlemleri almadığının gözüktüğünü iddia eden Destici, terör saldırısı ise konunun vuzuha kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Destici, eğer Türkiye'ye Suriye'den taammüden yapılmış bir saldırı ise saldırının acilen araştırılması ve anlaşılması gerektiğini kaydetti.
Daha önce de Suriye'den atılan top mermileri yüzünden birçok vatandaşın canının yandığını, yerlerinden ve yurtlarından göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Destici, "Akçakale'ye de bomba düşmüştü ve ABD, düşmeyle ilgili olarak 'Güçlü müttefikimiz Türkiye'de meydana gelen can kayıplarından üzüntülüyüz ve durumu yakından izlemeye devam ediyoruz' demişti. Suriye rejimi ahlaksız, pervasız saldırılarını sürdürmeye devam etmektedir. AKP hükümeti durumu derhal 'vahim olarak' algılamalı ve NATO'nun 5. maddesinin işletilmesiyle ilgili sorularını NATO'ya yöneltmelidir" ifadelerini kullandı.
(EY-CC-Y)

11.02.2013 17:58:50 TSI

Editör: Wan Haber