Kırşehir'de çılgın proje olarak adlandırılan, 'İkiz Arası Kent Parkı' projesi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, olumsuzlukların kendilerine engel olamayacağını ifade etti.
Kırşehir'de bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Göreve başladığımız gün Kırşehir'in ihtiyaçları haritasını çıkardık. Hedefimizi doğru oranda seçtiğimize inanıyorum. Amacımız Kırşehir'i Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi haline getirmek. 2.5 yıl boyunca üzerinde geceli gündüzlü çalışmış olduğumuz projenin hayata geçmesi beni ve çalışma arkadaşlarımı ziyadesi ile mutlu etmiştir. Bu projede bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç bilirim" dedi.
Kırşehir'de olumsuz hava şartları olmadığı sürece çalışmaların devam edeceğini belirten Bahçeci, "Projemiz 120 bin metrekarelik bir alana sahip olup, bu alanın 20 bin 300 metrekare'lik kısmı göl alanı olacaktır. İşe başladığımız günden itibaren yaklaşık 6 milyon TL kamulaştırma gerçekleştirdik. Bölgenin alt yapısını, içme suyunu, kanalizasyonunu, yağmur suyu drenaj hattını, sulama sistemlerini ve yollarını baştan düzenleyeceğiz. Bu nedenle bölgede şuana dek olumlu giden hava şartlarında çalışmalar hızlandırılarak devam ediyor" diye konuştu.
Projede bölgeye açık konser alanı, açık meydanlar, seyir terasları, açık oturma ve dinlenme alanları, geniş yeşil alanlar, açık amfileri ve pergola oturma grupları, spor merkezi, açık ve kapalı spor alanları, gençlik merkezi, iki tane ada ve büyük adada restoran küçük adada ise kafe, gözlem kulesi, kiosklar, çay evleri, yöresel satış alanları, mescit, WC grupları ve ışıklandırmaları ile prestijli bir park oluşturacak. Toplam 2 bin 900 adet nitelikli ağaç, 37 bin adet gül ve çalı bitkisi dikecek.
(EÖ-AEK-SK-Y)

01.12.2012 11:57:48 TSI

Editör: Wan Haber