Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Çilek Taziye Evi'nin yapımını tamamladı. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, halkın talebi üzerine ikinci taziye evini de Çilek Mahallesi'nde tamamladıklarını bildirdi.
Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların talebi üzerine yapımına başlanan Çay, Çilek ve Özgürlük Mahalleleri sakinlerinin yararlanabileceği 'Çilek Taziye Evi', Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüklerinin ortak çalışmaları sonunda tamamlanarak açılışa hazır hale geldi. Taziye evi, erkek ve kadınların misafir edileceği iki bölümden oluşuyor. Taziye evinde bu iki bölümün yanı sıra birer mutfak, depo, lavabo ve tuvalet de yer alıyor. Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Çilek Mahallesi Eğitim ve Kültür Evi yanında bulunan alana inşa edilen taziye evi ve çevresinin peyzaj düzenlemesi de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, toplam 180 metrekare alan üzerine kurulan taziye evi yanında bulunan park ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Anıtı çevresine 5 bin mevsimlik çiçek dikimi yaptı. Parkın toprak tesviyesi yapıldı ve ilave toprak getirildi, bordür ve kilit taşları yenilendi. Taziye Evi ve Eğitim Kültür Evi nedeniyle daha yoğun bir kullanım olacağı öngörülen parkta mevcut çocuk oyun grubu revize edildi, kaydırak yenilendi ve eksikleri giderildi. Yine park mobilyalarının boya-badanası yapıldı ve 3 adet yeni pergola monte edildi. Taziye evinin güneyindeki yolda bulunan aydınlatma direkleri yenilendi, kuruyan ağaçlar söküldü ve 12 adet yetişkin İsrail Kauçuğu ağacı dikildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Fazıl Türk, Çilek Taziye Evi'nin önemli bir eksiği gidereceğini belirterek, Huzurkent Mahallesi'nden sonra ikinci taziye evini tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Sosyal içerikli projelerini halktan gelen taleplere göre şekillendirdiklerini vurgulayan Türk, "Halkımızın taleplerini göz ardı edemeyiz. Halktan kopuk bir yerel yönetim başarısızlığa mahkumdur. Göreve geldiğimizden bu yana düğün salonundan taziye evine, spor komplekslerinden sağlık tesislerine kadar hangi projeyi yaşama geçirdiysek, bunun ardında halkımızın talepleri yatmaktadır. Çünkü biz yurttaşlarımızın mutlu günlerinin yanı sıra acı günlerinde de yanlarında olmayı sadece bir görev değil, aynı zamanda insan olmanın bir gereği olarak görüyoruz. Bu taziye evlerimiz farklı mahallelerde çoğalacak ve yurttaşlarımız, acı günlerini paylaşanları konuk edebilecekleri, dini vecibeleri yerine getirebilecekleri mekanlara kavuşacaklar" dedi.
(KYM-Y)

17.01.2013 14:48:48 TSI

Editör: Wan Haber