Beyoğlu’nda bir apartmanın en üst katında çıkan yangında can pazarı yaşandı. Yangına uykuda yakalanan Bulut ailesi, dumanlar nedeniyle kapıya ulaşamayınca, evin balkonuna çıkarak yardım istedi. Baba İsmail Bulut, dumandan etkilenen 7 yaşındaki kızı Neva Nur’u balkondan sarkıtarak nefes almasına yardımcı oldu. Bulut ailesi itfaiyenin dairenin kapısın kırmasıyla kurtarıldı. 

Edinilen bilgilere göre olay Piyalepaşa Mahallesi Piyale Mumhane Sokak’da bulunan 5 katlı binanın en üst katında meydana geldi. Bulut ailesinin yaşadığı evde sabah saatlerinde elektrik kontağı nedeniyle yangın çıktı. Yangına Bulut ailesi uykuda yakalandı. Dumanları fark eden baba Şah İsmail Bulut uyanarak eşi Gönül ve 7 yaşındaki kızı Neva Nur’u kaldırdı. Kapıya doğru yönelmeye çalışan aile, dumandan dolayı başarılı olamayınca çareyi balkona kaçmakta buldu. Evin balkonuna çıkarak yardım isteyen aile, mahallede büyük panik yaşanmasına neden oldu. Minik Neva Nur’un dumandan etkilendiğini gören anne, peçete ile kızının yüzünü temizlemeye çalıştı. Bu sırada baba İsmail Bulut ise kızını balkondan sarkıtarak nefes almasını sağlamaya çalıştı.
5. katta yaşanan can pazarını izleyen mahalleli itfaiyeye haber verdi ancak itfaiye ekipleri, dar sokaklar ve hatalı park nedeniyle olay yerine bir türlü ulaşamadı. Bir süre sonra olay yerine varmayı başaran itfaiye erleri, yanan daireye koştu. İtfaiyenin kapıyı kırıp içeri girmesiyle Bulut ailesi dışarı çıkartıldı. Baba İsmail Bulut, eşi Gönül ve kızı Neva Nur, hemen ambulansa bindirildi. Ancak bu kez de ambulans, yangını izlemek için arabasını park eden bir vatandaşın yüzünden olay yerinden çıkamadı. Aracının başına gelmesi yönünde çağırılan sürücü, vatandaşlardan da tepki gördü. Araçın çekilmesiyle Bulut ailesi, hastaneye götürüldü.

Bu sırada yanan binada oturduğu öğrenilen yaşlı adam da bir komşusunun sırtında dışarı çıkartıldı.

Yangının çıktığı binada oturan bir çocuk, “Bir anda dumanlar çıktı, ne olduğunu anlamadık” dedi.

Yangını duyunca olay yerine koşan Neva Nur’un dedesi ise, “Bizi aradılar yangın var dediler, koşarak geldik. Allah’a şükür torunda bir şey yok ama dumandan etkilenmiş” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise hatalı park yapanlara tepki gösterdi. Daha önce çıkan yangında hatalı park nedeniyle bir akrabasını kaybettiğini söyleyen bir kadın, “Millet arabasını park edip gidiyor yazık değil mi” diye tepki gösterdi.

Editör: Wan Haber