Beyoğlu, Cihangir, Firuzağa Meydanı Defterdar Yokuşu'nda beş katlı binanın beşinci katında patlama meydana geldi. Patlamada olay yerindeki bir simitçi hayatını kaybetti.

Olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamanın ardından çıkan yangın yaklaşık bir saatte söndürüldü. 

Görgü tanığı

bianet'e konuşan bir görgü tanığı simitçinin patlamadan yaklaşık iki saat sonra fark edildiğini aktardı:

"Saat 9.00 civarında servis beklemek için dışarı çıktığımızda patlama çoktan olmuştu, itfaiye yerleri temizliyordu.

"Daha sonra yaşlı bir kadın geldi. Daha sonra kadının simitçinin eşi olduğunu öğrendik. Kadın kahvenin içine doğru bir şeyler arıyordu. Meğer, simitçi her gün bir saate kadar orada otururmuş. Daha sonra da simitçiyi buldular. İtfaiye ile ambulans yeniden geldi. Üzerine tente düşen simitçi enkazdan böyle çıkarıldı."

Sosyal medya kullanıcısı olan Cüneyt Ekinci ise Twitter hesabından olay yerine ilişkin fotoğraf paylaştıktan sonra simitçinin eşi tarafından bulunduğunu yazdı.

Doğal gaz mı?

Doğan Haber Ajansı'ndaki habere göre patlamanın nedeni henüz belirlenemedi.

Patlama saat 07.00 sıralarında Beyoğlu Cihangir Defterdar Yokuşu Sokak'ta Safir Apartma'nının en üst katında meydana geldi. Boş olan dairede yangın başladı.

Dairede meydana gelen patlama nedeniyle binadan kopan moloz parçaları bir taksinin üzerine düştü. O sırada aracının içerisinde bekleyen taksi şoförü ağır yaralandı, yaralanan şoför Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Patlamanın ardından olay yerinde inceleme yapan ekipler molozların altında bir simitçinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Polis, patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı ihtimali üzerine soruşturma yürütüyor. 

Editör: Wan Haber