TEKİRDAĞ (İHA)-Milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığının pençesinde, yaşam savaşı veren Tekirdağlı 23 yaşındaki Refiye Yılmaz'a yardım yağıyor. Yardımların ardından yaşamak için ümitlendiği söyleyen Yılmaz, "Kefen değil gelinlik giymek istiyorum. Ölüm değil yaşamak istiyorum." dedi.
Tekirdağ'da yaşayan Refiye Yılmaz, 7 yıl önce yakalandığı Gardner Sendromu hastalığına karşı yaşam mücadelesi veriyor. 6 ay ömrü kalan Refiye'nin Miami Hastanesi'nde yapılacak nakille sağlığına tamamen kavuşabilmesi için 1 milyon dolar gerekiyor.
YARDIMLAR ÇIĞI GİBİ BÜYÜDÜ
Markette çalışan ve milyonda bir görülen bir hastalık nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Refiye Yılmaz için Tekirdağ Valiliği harekete geçti, Kızılay yardım kampanyası başlattı, SGK seferber oldu. Refiye'ye hemen yardım etmek isteyenler cep telefonlarından RY yazıp 2868'e mesaj atabiliyorlar. Sağlık Bakanlığı ise çalışma başlattı. Halk Bankası'nda açılan yardım ise 100 bin TL civarına ulaştı.
'ÜMİTLENDİM, YAŞAM İSTİYORUM'
Yapılan yardımlardan dolayı memnun olduğunu dile getiren Refiye Yılmaz, "Yardımlardan sonra ümitlendim. Yaşama sevinci gibi güzel bir şey var mı? Ben daha 23 yaşındayım benim ömrümde daha çok uzun yıllar olması gerekiyor. Sesimi çığlığımı duyan bütün Türk halkına buradan teşekkür ediyorum. Sesime ses verdiler. Sesimi duydular. Sesimi duyurdular. Telefonlar alıyorum. Yardımlar yapılıyor. Yetkili makamlar sesimi duydu. İnşallah beni organ nakli için gönderecekler." dedi.
'KEFEN DEĞİL GELİNLİK GİYMEK İSTİYORUM'
Hayatının baharında ölmek istemediğini kaydeden Yılmaz, "Ben daha 23 yaşındayım. Kefen değil gelinlik giymek istiyorum. Ölüm değil yaşamak istiyorum." dedi.
Yardım yapanlara teşekkür eden Baba Mustafa Yılmaz, "Sesimizi bütün Türkiye duydu. Bundan sonra devletimiz bizimle ilgilenecek ve gerekli çalışmayı yapacaktır. Ben herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.
ANNENİN YÜZLERİ GÜLÜYOR
Kızı Refiye'ye sarılarak yüzünden öpen anne Esma sYılmaz, "Refiye'nin hastalığından kurtulamayacağını düşünüyorduk. Sesimizi bütün Türkiye duydu. Herkesten Allah razı olsun. Kızımın mutluluğunu istiyorum. Refiye'nin beyaz gelinlikler içinde olmasını istiyorum. Kızımın okulunu okuyup devlete millete yararlı olmasını istiyorum." dedi.

14.01.2013 13:28:39 TSI

Editör: Wan Haber