Adana Şanlıurfalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Şirin ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan kongre ile görevi yeni başkan Müslüm Şenateş ve yönetimine devretti.
Dernek binasında gerçekleşen devir teslim törenine Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Dernekler Masası İl Müdürü Recep Kurtoğlu, basın mensupları, eski yönetim kurulu üyeleri, yeni yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Şanlıurfalılar katıldı.
Şanlıurfa kültürüne has Sıra Gecesi havasında geçen, davullu-zurnalı, çiğköfteli devir teslim töreninde konuşan eski başkan İbrahim Şirin, "Bizler öyle başkaları gibi koltuk meraklısı değiliz. Burada herkes sırası gelince bu kuruluşun yönetimini ele alacak bu bir bayrak yarışı gibi. Bizler ve yönetimde ki arkadaşlarım bu derneğin oluşmasında ve kurulmasında gereken görevi yaptık. Şimdi biz misyonumuzu tamamladık. Artık görevi devretme vakti gelmişti. Şimdi görevi hemşehrim Müslüm Şenateş'e devrediyorum. Her ne kadar görevi bıraksak ta her zaman yeni yönetimin yanında olacağız ve onları destekleyeceğiz. Yeni yönetimdeki arkadaşları kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.
Adana Şanlıurfalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanlığına yeni seçilen Başkan Müslüm Şenateş, eski başkan İbrahim Şirin'e teşekkür ederek, "Hemşehrim İbrahim Şirin'e yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımın da dediği gibi bu bir bayrak yarışı, şimdi bayrağı bize teslim etti. Bundan sonra görev bize düşüyor. Derneğimiz kalkınması ve Adana'da yaşayan hemşerilerimizin birbirleriyle daha sıkı bir araya gelip dayanışması için var gücümüzle çalışacağız. Adana'nın en fazla Şanlıurfa ilinden göç aldığını biliyoruz. Dernek olarak, hemşehrilerimiz arasındaki dayanışma bilincini geliştirmek ve sosyal bağları daha da pekiştirmek için gayret edeceğiz. Şanlıurfa kültürünü tanıtmak, yaşatmak, korumak ve gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için de çalışmalar yapacağız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.
Adana Şanlıurfalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
"Müslüm Şenateş (Başkan), Mehmet Tatlı (Başkan Yardımcısı), Abdurrahman Taşçı (Genel Sekreter), Kerem Aydın (Muhasip), Salih Bayramoğlu, Ali Göl, Sinan Oruç, Mehmet Yıldırım, Mehmet Can, Abdurrahman Yeşiltaş, Mehmet Emin Can ve Abdurrahim Binici."
(ADN-Y)

04.02.2013 14:02:24 TSI

Editör: Wan Haber