Hakkari-Şırnak karayolunda yoğun kar yağışı ve çığ nedeniyle karda kaybolan araçlar 12 gün sonra köylülerin yoğun uğraşları sonucunda bulundu.
Çığlı köyü muhtarı Abdurrahman Ecer ile beraberindeki köylüler ellerindeki şiş ve küreklerle kar yığınlara arasında araçları aradılar. Çalışmaları izlemek için bölgeye giden Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan köylülere destek vererek bir süre araçları aradı. Yapılan uzun uğraşlar sonunda 12 gündür çığ enkazı altında kalan bir araç bulundu. Aracın sürücüsü ile kendisine yardım eden köylülere teşekkür etti. Çığlı Köyü Muhtarı Abdurrahman Ecer, yaklaşık 4 gündür köylülerle beraber kürek ve şişlerin yardımıyla karda kaybolan araçları aradıklarını belirtti.

"İLKEL YÖNTEMLERLE ÇALIŞILIYOR"
Arama çalışmalarını izlemek için bölgeye giden Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, eline şiş alarak köylülerle birlikte kar altındaki araçları aradı. Arslan, "Araçları kaybolan sürücülere kürek, kazma ve şişlerle destek veren köy halkına teşekkür ediyorum. Buradaki insanlar ilkel yöntemlerle çığ altında kalan araçları arıyorlar. Uzun uğraşlar sonucunda çığ altında kalan bir araç bulundu. Sürücüsü de şuanda yanımda. Bu insanların emeklerinin böyle çığ altında heba olmasına içler acısı ve üzüntü vericidir. Soran Kotran dediğinde bölgenin kanayan yarasıdır. Bölgenin mahsur bölgesi burasıdır. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olarak 2010-2012 yılında birçok ilgili kuruma yazışmalar yaptım. Ama hiçbir sonuç alamadık. Burada çığ tünelleri yapılmasını istedik ama sonuç alamadık. Türkiye'nin her tarafında otobanlar yapılıyor. Alt ve üst geçitler yapılıyor. Ama burada bir çalışma yapılmıyor. Hakkari-Şırnak karayolu Kuzey Irak yolunu da birbirine bağlıyor. Irak'a geçitler buradan sağlanıyor. Burada bir çığ tüneli veya bir alternatif yolun yapılması yetkililere neden bu kadar zor geliyor. Buradan ayrıldıktan sonra Ulaştırma Bakanından bir randevu talep edeceğim ve burada basın mensuplarının çektiği görüntüleri, enkaz ve buradaki arkadaşların sıkıntılarını kendim ulaştırma bakanlığına ulaştıracağım. Bu sorunun Meclise taşınması içinde milletvekilleri ile görüşeceğim. Bu kanayan yolda her yıl onlarca insanımız çığ altında kalarak hayatını kaybediyor ve burada trilyonlarca maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor. Gecen yıl yine 12 gün çığ altında kaldıktan sonra cesedi çıkartılanlar oldu. Buna kendim de şahit oldum. Yetkililerden isteğimiz buraya iş makinelerinin gönderilmesi ve buraya çığ tünellerinin yapılmasıdır. Hiç kar yağmamış bölgelere iş makineleri verilmiyor o makineler bu bölgeye gönderilsin" şeklinde konuştu.
(FT-Yİ-Y)

18.01.2013 11:49:28 TSI

Editör: Wan Haber