İzmir'in Ödemiş ilçesinde Bozdağ Yaylası Dikdere mevkisinde dün düşen çığın altında kalan 4 dağcıdan kayıp olan 35 yaşındaki Erdem Topul'un aranmasına bugün de devam ediliyor. Dağcının Erzincan'da bulunan yakınları da Bozdağ'a gelerek, arama çalışmalarını takip ediyor.
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ Yaylası Dikdere mevkisinde dün düşen çığın altında kalan 4 dağcıdan kayıp olan dağcı Erdem Topul'u (35) arama çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Sivil savunma, dağcılık kulüpleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kriz masası oluşturarak koordinatları belirleme çalışmaları yaptı. Bozdağ'daki kriz merkezinden çalışmalar telsiz ve cep telefonları ile takip edilerek Topul'a ulaşılmaya çalışılıyor.
Topul'un Erzincan'daki yakınları da Bozdağ'a gelerek, arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip ediyor. Topul'un amcasının oğlu Erkan Topul, Erdem Topul'un profesyonel bir dağcı olduğunu belirterek, umutla beklediklerini kaydetti. Topul, "4 kişi tırmanıyorlarmış. Benim kuzenimin bastığı kar kütlesi kopunca çığ meydana gelmiş. Çığ almış sürüklemiş kendisini ama kurtarma ekibindeki arkadaşlar çok büyük çaba sarf ediyor. Bizi bilgisiz bırakmıyorlar. Olay yerine götürülüp bilgi verdiler. Umutluyuz, inşallah iyi bir haber bekliyoruz" diye konuştu.
Ege Üniversitesi'ndeki ALPİNİZM Kulübü üyesi 4 dağcı dün saat 14.30 sıralarında çığ altında kalmış, 3 dağcı kendi imkanları ile kurtulmuştu. Akşam geç saatlere kadar sürdürülen kayıp dağcıyı arama çalışmalarına olumsuz hava şartları ve karanlığın bastırması üzerine ara verilmişti.
(BK-CC-Y)

14.02.2013 12:14:48 TSI

Editör: Wan Haber