Karabük Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu, sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek için Karabük'te organik tarımın yaygınlaştırılmasının gerektiğini söyledi.
Organik ürün yetiştirilmesinin yaygınlaştırılması için üreticilere 'organik tarımı seçin' çağrısında bulunan Başkan Benlioğlu, Karabük'te çiftçilerin organik tarıma duyarlı olduklarını ancak yeterli olmadığın oda olarak, organik tarımla uğraşanların çoğalması için çiftçilerin eğitilmesi gerektiğini ifade etti.
Organik Tarımın sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek için şart olduğunu belirten Benlioğlu il genelinde organik tarımın yaygınlaştırılması gerektiğini bu nedenle de çiftçilerin eğitimine özel önem verdiklerini söyleyerek, "Artan nüfusa orantılı olarak yaşanılan çevre ve yenilen ürünlere dikkat edilmesi gerekli. Organik tarım ile gelecek nesilleri korumak, kimyasal ilaçların insanlar, çevre ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden korumak, toprak verimliliğini ile çevre koşullarını göz önüne alarak doğal yollarla üretim yapılması gerekli. Bu nedenle de çevremiz sonuçta bizim çehremizdir. Bağımız bahçemizdir.Çevremize ve geleceğimize sahip çıkmak için çiftçilerimiz mutlaka organik tarımı seçmeli" dedi.
Benlioğlu ayrıca,Mart ayında yapılacak olan kadın çiftçiler yarışmasına tüm kadın çiftçilerin katılmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.
(YE-SA)

09.02.2013 17:15:15 TSI

Editör: Wan Haber