Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü tarafından Kastamonulu çiftçilere, "Gübre ve Gübreleme Teknikleri" konulu bilgilendirme eğitimi verildi.
Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Gübretaş A.Ş. yetkilileri, Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Taner Kantık, Kastamonu Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri, Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli ve kurum çalışanları katıldı.
Türk tarımının gelişmesinde ve ilerlemesinde modern tekniklerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, çiftçilerin gübreleme konusunda detaylı bir bilgiye sahip olmadıklarını, asıl sorunun doğru ve uygun gübrelemenin tam olarak anlaşılamamasından kaynaklandığını söyledi.
Kastamonu'nun toprakla yaşayan bir millet olduğunu ifade eden Yaman: "Topraktan sömürdüğümüzü tekrardan toprağa vermeliyiz. Kaliteli ve bol ürün elde etmek için toprağımıza sahip çıkmalıyız. Eğer gelecek nesillerimize miras bırakmak istiyorsak toprağımızın kıymetini ve değerini daha iyi anlamalıyız" dedi.
Konuşmaların ardından Gübre Fabrikaları Genel Satış Müdürü İsmail Kirkit, gübrelemenin amacına uygun yapılmasına ışık tutan toprak analizlerinin önemi üzerinde durdu.
Toplantının ikinci bölümünde ise gübreleme ve bitki besleme teknikleri konusunda GÜBRETAŞ yetkilileri tarafından katılımcılara slayt eşliğinde bilgi verildi.
(Vİ-SA)

28.01.2013 17:11:56 TSI

Editör: Wan Haber