Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı açıklamasında mazot ve kimyevi gübre desteğinden faydalanacak olanların listelerinin köylerde asıldığını, isimleri çıkmayanların itiraz edebilecekleri uyarısında bulundu.
Kayacan yaptığı açıklamasında, "Tarımsal Üretimde üretim maliyetlerini önemli ölçüde etkileyen mazot ve kimyevi gübre ile doğru gübre kullanımına yönelik olarak toprak analizlerinin birim alan üzerinden desteklenmesi amacıyla 15 Haziran 2012 tarihinde tebliğ yayınlandı.
Son başvuru tarihi ise 31 Aralık 2012 oldu. Destek kayıtlarının tamamlanması sonucunda oluşturulan, kişi bazında ödenecek destek miktarlarını gösterir listeler 09 Ocak 2013 tarihinden itibaren, başlangıç tarihi ilçelerin köy ve mahallelerine göre farklılık göstermekle birlikte kendi köy ve mahallelerinde 10 gün süre ile askıya çıkarılmaktadır" dedi.
Kayacan, "Çiftçilerimizin askı listelerini kontrol ederek; başvuru yaptığı halde listelerde ismi çıkmayanların yada ödeme listelerindeki bilgilerinde varsa eksiklik-hata olanların düzeltme için askı süresi içinde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı oldukları İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine, başvuru yapmaları gerekmektedir. Askı süresi haricinde yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır" ifadesinde bulundu.
(AÖ-Y)

16.01.2013 14:07:06 TSI

Editör: Wan Haber