Hisarcık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Karakurt, 28 Ağustos 2012-31 Aralık 2012 tarihleri arasında doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için tanınan başvuru süresinin 4 Şubat'ta dolacağı uyarısında bulundu.
Karakut açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "28 Ağustos 31 Aralık 2012 tarihleri arasında hasat edilen ürünlerde (Pancar, Sebze, Meyve, Sera ürünleri) ve canlı hayvan ( Büyükbaş ve Küçükbaş ölümleri) Sel, su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerinden zarar gören ve kredi borçlarının ertelenmesini isteyen çiftçilere afet sebebiyle meydana gelen ve tespiti yapılmış ürün kayıplarının ürün prim destekleme ödemeleri yapılırken, hasar oranında eksik ödeme yapılacaktır. T.C Ziraat Bankası A.Ş ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamındaki kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesi için 3570 sayılı Kararname'nin 4. maddesi gereği çiftçiler kararname yayım tarihinden itibaren bir ay içerisinde ilgili kredi kuruluşlarına yazılı müracaatta bulunmalıdır. İl ve ilçe müdürlüğünce çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerin sisteme girişleri tamamlanıp, kontrol icmalleri alınıp tutanağa bağlanarak mahallinde en fazla 10 gün süreyle askıya çıkılarak bu süre içerisinde çiftçilerin arazi bilgilerini kontrol edip bilgilerdeki eksikliklere itiraz etmeleri gerekmektedir." Diye konuştu.
Karakurt, çiftçilerin kararnamenin yayınlandığı 02.01.2013 tarihinden itibaren bir ay içerisinde 04.02.2013 günü mesai bitimine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi, kimlik ve arazi bilgileriyle müracaat etmelerini ve kendilerine tanınan bu son şansı kaçırmamalarını istedi.
(MU-EFE)

15.01.2013 14:47:20 TSI

Editör: Wan Haber