Çiftçilere 236 milyon avro destek verilmesini öngören IPARD programı üreticilere tanıtılıyor.
İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlenen toplantıda çiftçiler kırsal kalkınma (IPARD) hibe desteklemeleri programı hakkında bilgilendirildi. Süt ve besi hayvancılığı, meyve-sebze işleme paketleme ve soğuk hava depoları, su ürünleri ile süt ve et işletme tesisleri, kültür balıkçılığı, kırsal ve benzeri alanlarda yapılacak başvurularda çiftçiler hibe desteklemelerinden yararlanacak.
Sani Konukoğlu Konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, "Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa il Koordinatörlüğü bu yıl faaliyete başladı. IPARD hakkında bilgilendirme yapılacak. Bu toplantının çiftçilerimiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz" dedi.
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ömer Ceylan ise, "IPARD olarak bilinen kırsal kalkınma hibe programları için 20 ilde 'İl Koordinatörlükleri' kurulmuş ve 2011 yılından itibaren bu illerde hibe programı çerçevesine proje kabulüne ve uygulamasına geçilmiştir. Program kapsamında belirlenen 42 il içerisinden Bursa'da yer alıyor. Kırsal yatırımlara önemli destek verilecek. IPARD projeleri için Bursa'nın da dahil olduğu 42 il için, 9'ncu çağrı dün itibariyle yayınlandı. 236 milyon Avro kadar hibenin bu çağrı döneminde kullandırılacağı ilan edildi. Zirai üretim potansiyelinin yanı sıra, gelişmiş bir tarım sanayiine sahip olan ilimiz bu programın uygulanmasında bakanlığımız tarafından özel ilgiyle izlenmektedir" diye konuştu.
Müracaat edeceklerin sunacakları proje dahilinde makine ekipman alımı, yapım işleri, teknik proje ve iş planı hazırlama giderleri başta olmak üzere, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları için hibe desteği alabilecekleri bildirildi. IPARD programında aynı ya da farklı konu başlıklarıyla 4 kez hibe alınabildiği kaydedildi.
(SB-MŞ)

25.01.2013 11:50:11 TSI

Editör: Wan Haber