Gıda Tarım ve Hayvancılık Düzce İl Müdürlüğü tarafından yapılan toplantı ile çiftçiler tarım sigortaları konularında bilgilendirildi.
Düzce Valili Toplantı Salonunda geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda, çiftçiler tarım sigortaları konusunda bilgilendirildi. Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, çiftçilere ürünlerini sigortalatmalarını isteyerek, "Tarım sigortaları ile ilgili son dönemlerde yapılan çalışmalarda büyük aşama kat edilmiş, bu konuda kesilen poliçe sayısı her geçen gün artmaktadır. Çiftçilerimiz ne kadar tedbir alırlarsa alsınlar doğal afetlere karşı yapılacak bir şey yok. Bu nedenle çiftçinin korunabilmesi için en etkili yöntem tarım sigortasıdır. Risk altında bulunan ve bin bir güçlükle üretimi gerçekleştirilen tarımsal ürünlerinizi bir gecede kaybetmek istemiyorsanız devletin sağladığı bu imkanlardan yararlanarak tarım sigortasını yaptırmanız gerekmektedir" dedi.
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak da, tarımın Türkiye ekonomisindeki yeri ile devlet destekli tarım sigortaları sisteminin ülkemizdeki gelişimine ve önemine değindi. Dünyada uygulanan tarım sigortası modelleri ile uygulamalarını da karşılaştırmalı olarak katılımcılarla paylaştı.
Toplantıda 2012 yılının 11 aylık döneminde ülke genelinde sigortalı alanın 12 milyon dekara ulaştığı, sigortalı küçükbaş hayvan sayının 300 bin'e büyükbaş hayvan sayısının ise 400 bin'e ulaştığı bildirildi.
Düzce'de ise 2012 yılının 11 aylık döneminde poliçe sayısı 3 bin'e, sigortalı alanının da 20 bin dekara, sigortalı hayvan sayısının ise 2 bin'e ulaştığı bildirildi.
(AY-UU)

19.12.2012 14:51:37 TSI

Editör: Wan Haber