Atatürk İlkokulu Konferans salonunda düzenlenen programa, Van İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon Şube Müdürü Arif Ayçiçeği, Gürpınar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyithan Tekin, Gürpınar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci İnal, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tunçtürk, Gürpınar Ziraat Bankası Şube Müdürü Can Kılıç, Gürpınar Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekteri Mehmet Tahir Ertaş, Van Ziraat Mühendisleri Odası temsilcileri, Serhat Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Limited Şirketi Yöneticisi Oktay Öner ve Mehmet Tahir Ertaş, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Tıbbi Aromatik Bitkiler ve bu bitkilerle ilgili sunulabilecek projeler ve desteklemeleri hakkında bilgilerin sunulduğu programda, çiftçilere ayrıca kırsal kalkınma hakkında önemli bilgiler verildi.Tıbbi Aromatik Bitkiler hakkında kısa bir konuşma yapan Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Şahin Karakoyun, hayvancılık, ahır, ekipman ve su ürünleri hakkında nasıl bir proje yapılacağına değindi.

Çiftçilere, gelir getirici ürünler ve bu ürünlerin pazarlanması, ürünlerle ilgili nasıl bir yol takip edilmesi gerektiğine değinen Karakoyun, ayrıca proje öncesi yapılabilecek fizibilite ön çalışma, projenin hazırlanmasının iyi hesaplanması gerektiği vurguladı.

Van YYÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Murat Tunçtürk ve Van İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon Şube Müdürü Arif Ayçiçeği’ın kısa konuşmalarını ile devam eden program, katılımcılara ikramda bulunulması ile son buldu.

Editör: Wan Haber