Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, imara uygun yeni yollar açarak ilçeye alternatif yollar kazandırmaya devam ediyor.
Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çiftçiler Caddesi ile otobanı birbirine bağlayan 1 kilometre uzunluğundaki Yalınayak Mahallesi 2055 sokağın son 200 metresi de açıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının uygun yeni yollar açıp, kentin en önemli sıkıntılarından biri olan ulaşım konusuna çözüm getirmek olduğunu söyledi. Sağlıklı bir kent olmanın temelinde sorunsuz bir ulaşımın yattığını belirten Tuna, "İmar planlarında yol olarak işaretli, kamulaştırma ve örtü bedeli ödenmiş henüz açılmamış yolları belli bir program dahilinde açarak ilçeyi imar planlarına uygun bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Özellikle 2009 yerel seçimleri öncesinde çıkan yasayla belediyemize bağlanan beldelerde çalışmalara hız verdik. Bağlanan beldelerde imar planlarındaki revizyonlar konusunda büyük mesafe aldık. Yeni açılan yollar, büyük parklar, spor kompleksleri gibi çalışmalarımızın yanı sıra Kültür Merkezi, Cumhuriyet Meydanı, Gençlik Merkezi projelerimizle de Toroslar'ı kendi kendine yetebilen bir ilçe statüsüne getirdik" şeklinde konuştu.
Toroslar'ın hak ettiği çağdaş kimliğe kavuşması için hizmetlerin titizlikle yürütüldüğünü belirten Tuna, aynı zamanda asfalt ihtiyacı olan mahallerde de asfalt yapım çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
(KRY-KYM-Y)

19.02.2013 14:55:54 TSI

Editör: Wan Haber