Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerin alt ve üstyapı gibi eksikliklerini gidermesinin yanında köy halkının kalkınması için de çabalarını sürdürüyor. Çiftçilere yönelik uygulanan eğitim çalışmaları ürünlerde kaliteyi beraberinde getiriyor. Çiftçiler tarımsal ve hayvansal yetiştiricilik konularında eğitilirken mevcut alışkanlıklarını terk etmeleri konusunda da uyarılıyor. 2010 yılından bu yana 12 ilçenin 112 köyünde eğitim semineri verildi. Gerçekleşen 180 eğitim programına 3 bin'in üzerinde çiftçi bilgilendirildi.
Seminerlerde çiftçilerin bilgilerini güncellemeleri sağlandı. Ayrıca modern uygulamaları yerinde göstermek için örnek işletmelerde ve eğitim merkezlerinde uygulamalı kurslar tertip edilerek inceleme gezileri düzenlendi. Eğitimlere katılan çiftçilere sertifika verildi.
Eğitim programları kapsamında çiftçiler İstanbul Manda Birliği, Bursa Alâra Fidancılık, Gürsu Tarım Arazileri, Antalya Dalgıçlar Fide, Antalya Kumluca Sera İşletmeleri gibi alanlarda inceleme gezilerine götürüldü. Eğitim süreçlerinde çiftçiler yurt dışında uygulama gezilerine götürülerek modern tarım yöntemlerini yerinde gördüler. Öte ayandan okul ve kahvehanelerde yapılan eğitimlerin yerini de modern eğitim merkezleri almaya başladı. Seminerler için modern eğitim merkezleri oluşturulmaya başlandı.
(MA-MA)

18.01.2013 12:47:50 TSI

Editör: Wan Haber