AK Parti İl Teşkilatından İl Başkan Yardımcıları Hekim Karabıkıyık, Ümit Esengül ve Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral ile birlikte esnafları ziyaret eden Milletvekili Fatih Çiftçi esnaflarla sohbet edip, görüş ve taleplerini dinledi. Her fırsatta Van’a gelip halkın sorunlarını dinlemeye çalışan Çiftçi, özellikle esnafın durumunu çok önemsediklerini belirterek, vatandaşların bu yöndeki taleplerini dinledi. Çiftçi, “Deprem sonrası Van esnafları olarak zor bir mücadele sergileyerek ayakta durmaya çalıştınız. Bu süreçte AK Parti Hükümetimiz, esnaflarımıza KOSGEB kredileri, borçların faizsiz ertelenmesi, SGK ve vergi borçlarının ertelenmesi gibi elden geldiğince destek olmaya çalıştı. Yeterli olmayabilir ama elbette sancılı bir süreç oldu ve kısmen etkisi hala devam ediyor diyen Çiftçi, Van’ı terk etmeyerek hatta üstüne Van’a yatırım yapmaya devam eden esnafımızın Van da hayatın normale dönmesi ve ayrıca büyükşehir olması dolayısıyla ilerleyen aylardan itibaren bu fedakârlığının karşılığını fazlasıyla alacağına inanıyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VAN’IN ENERJİSİ OLACAK

Büyükşehir ile ilgili esnafların sorularını yanıtlayan Çiftci, “Van’ın büyükşehir olması sadece yerel hizmetleri ilgilendirmeyecek aynı zamanda İlin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine büyük oranda etki sağlayacaktır. Zaten büyükşehir belediyesinde bu tür daire başkanlıkları olacak ve bu birimlerin işi de bu yönde olacaktır diyen Çiftçi, “Tabi ki psikolojik etkinin yanında somut getirileri olacaktır. Kısacası Büyükşehir, Van’ın ana trafosu ve ana enerji kaynağı olacaktır.

""

Çiftçi ayrıca, “Büyükşehirle birlikte köylerin mahalleye dönüşmesi, şehir içinde kurulacak yeni ilçeler, yeni kurumlar ve yeni sınırlar gibi kentin tamamında yaşanacak bütünsel değişim ve dönüşümden, en başta Van’ın esnafı fayda görecektir diyen Çiftçi “Van’ın bütünüyle kalkınmasının ana kaynağı büyükşehir olacaktır. Biz bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için gecemizi gündüzümüzü seferber ederek çalışıp bütün enerjimizi sarf edeceğiz çünkü bizim başka bir Vanımız yoktur diyen Çiftçi, “Van’ın tabelada değil, gerçekte büyükşehir olması gerekir bunu da İnşallah hep birlikte el birliğiyle gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: Wan Haber