Edremit ilçesine bağlı Çiçekli Belde Belediyesi, yeni büyükşehir yasası ile birlikte artık tarih oluyor. Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ise, 10 yıl boyunca her kesime hizmet götürdükleri ve borçsuz bir belediye devretmeyi başardı. Ak Partili Yılmaz Kılıç, başarılı çalışmalarından dolayı Van Bölge Gazetesi tarafından plaketle ödüllendirildi. 31 Mart'ta tek kuruş borcu olmayan bir belediyeyi devredecekleri için mutlu olduklarını söyleyen Kılıç, "Alnımız açık, yüzümüz pak" dedi.


Bölge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cafer Karakoç ile Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, başarılı çalışmalarından dolayı Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç’ı ziyaret ederek kendisine plaket takdim ettiler.


“KILIÇ GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATTI”
Son iki dönemdir çok önemli çalışmalara imza attığını, sürekli halkla iç içe bir görüntü verdiğini ve çevre belediyelerle irtibatını kesmediğini anlatan Karakoç, “Son iki dönemdir sürekli takip ediyoruz ve Çiçekli Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Kılıç’ın çok güzel çalışmalar yaptığına şahit olduk. O yüzden başarılı çalışmalarından dolayı kendisini taltif etmek ve başka yöneticilerin de çalışma şevkini artırmaya vesile olmak için bugün kendisine bir sürpriz yaptık. Daha önceden hazırladığımız plaketi bugün kendisine takdim ediyoruz. İnşallah bundan sonra da başarılı ve güzel çalışmalara imza atar. Kılıç’ın borçsuz bir belediye bırakması bizi çok mutlu etmiştir” dedi.


Yılmaz Kılıç’ın siyasete erken yaşta başladığını anlatan Karakoç, “Kılıç’ı yıllardır tanırım. Siyasete çok genç yaşında girdi. Askerlik görevini bitirir bitirmez, 1996 yılında Demokrat Parti'den Edremit İlçe Başkanı oldu. Bu görevini 1999 yılına kadar yaptı. 1999 yılında Ak Parti'den Çiçekli Belediye Başkan Adayı oldu, fakat yaşı tutmadığı için yasal olarak bu görevi yapamadı. 2004 yılında Ak Parti'den aday adayı oldu, ancak Ak Parti bu görevi kendisine vermedi. O da CHP'den aday oldu. Seçimi kazandı ve bir yıl sonra Ak Parti’ye geçti. İki dönemdir bu görevi çok iyi şekilde yapıyor. Gördüğümüz ve takip ettiğimiz kadarıyla sürekli Çiçekli Beldesi'nin kalkınması için çalıştı. Şimdi borçsuz bir belediye devrediyor. Umarım bundan sonraki çalışmalarında da Çiçekli’ye, Edremit’e ve Van’a hizmet etmeye devam eder. Kendisini bir kez daha kutluyoruz" diye konuştu.


Kendisine layık görülen ödülden dolayı teşekkür eden Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ise, borçsuz bir belediye devredecekleri için çok mutlu olduğunu anlatarak, "Bildiğiniz gibi biz borçsuz bir belediye devrediyoruz. On yıllık bir süre zarfında önemli çalışmalar yaptık. Bu bölgeden aşiretçilik vardır. Ancak ben mümkün mertebe her kesime hizmet götürmeye çalıştım. Zaten farklı kesimler bile bize her konuda minnettar olduğunu defalarca söyledi. Halkın takdirini aldığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber