Sahte senetle üç işadamını dolandırdığı iddiasıyla suçlanan avukat ile mahkeme başkanı arasında tartışma yaşandı.
İzmir iş dünyasının tanınmış siması Altan, Asaf ve Ercan Sayaroğlu kardeşlere ayrı günlerde isimsiz çiçek gönderdiği, teslim tutanağına atılan imzaları bilgisayar ortamında senetlere aktardığı, 400'er bin TL'lik senetleri doldurduktan sonra haksız bir şekilde tahsilata koyduğu iddiasıyla suçlanan avukat R.Y'nin yargılanmasına devam edildi.
Avukat Ayhan Ulusoy'un tanık olarak dinlendiği davada, sanık avukat R.Y ile mahkeme başkanı arasında gerginlik yaşandı. 12 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık avukat R.Y, savunmalarındaki bazı bölümlerin tutanağa geçirilmediğini belirtti. Mahkeme başkanı, "söylenenlerin zapta geçtiğini" söyledi. Aynı mesleği yaptıklarını ve kendisine haksızlık yapıldığını belirten R.Y'nin sözleri karşısında sinirlenen mahkeme başkanı, duruşmaya 10 dakika ara verdi.
Duruşmaya katılan ve mağdur olduğunu belirten işadamı Ercan Sayaroğlu da, sanık avukat R.Y hakkında yapılan icra takip listesini mahkemeye delil olarak sundu. Sayaroğlu, detaylı sonuç alınabilmesi için söz konusu senetlerin Emniyet Müdürlüğü Kriminal Servisi'ne gönderilmesini talep etti. Bu talebi reddeden mahkeme başkanı, iddia makamı savcının mütalaasını vermesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Her meslekte bazı çürük elmaların olabileceğini belirten işadamı Ercan Sayaroğlu, şöyle konuştu: "Yaşanan olaylar nedeniyle 3 milyon TL zarara uğradık. Abim Altan Sayaroğlu ile Asaf Erkan Sayaroğlu, stres yüzünden sağlık sorunu yaşıyor. Verdiğimiz hukuk mücadelesinde Adli Tıp'tan gelen ilk rapor haklılığımızı ortaya koyuyor. Herkesi buradan uyarıyorum. Çiçek veya kargo alımlarında teslim tutanağına mutlaka detaylı anlatım yaptıktan sonra imza atın. Teknoloji çok gelişti. Atılan bir imza hayat karartabilir. Bizim maddi imkanımız olduğu için itirazda bulunabildik. Eğer maddi gücümüz olmasaydı şimdi evlerimiz, yazlıklarımız satılmış olacaktı. Bizim başımıza gelenler başkasının başına gelmesin."

PROFESYONELCE TUZAK HAZIRLANDI
Kendisine ve kardeşlerine gelen isimsiz çiceklere attıkları imza yüzünden başlarına gelmedik olay kalmadığını, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirten işadamı Ercan Sayaroğlu, şunları söyledi: "Çeşme'de yabancı uyruklu eşim Khashchuluun Bayarkhuu ile birlikte tatil yaparken bir kişi elinde çiçekle geldi. Çok güzel bir çicekti. Üzerinde not olmayınca gelen genç arkadaşa, çiceği kimin gönderdiğini sordum. O da çiceği kimin gönderdiği konusunda telefonuma 10 dakika sonra mesaj geleceğini söyledi. Çiçek teslim tutanağını imzaladıktan sonra gelen genç arkadaş hızla uzaklaştı."
Yazlığı yeni yaptırdığı için bir dostunun çicek göndermiş olabileceğini düşündüğünü anlatan Sayaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Hatta çiçek isimsiz olunca eşim başka bir kadından şüphelendi. Yakın tarihlerde Altan ile Asaf Erkan Sayaroğlu isimli abimlere de çicek gitmiş. Tariflere göre çiçekleri hepimize aynı kişi getirmiş."

YARGIYA GÜVENİYORUZ
Yaklaşık 3 yıldır süren davanın sonuna gelindiğini, bu süre içinde maddi ve manevi anlamda zarar gördüklerini belirten işadamı Ercan Sayaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Türk adaletinin geçte olsa tecelli edeceğine inanıyorum. Ben ve kardeşlerim bugüne kadar bir kuruş haram para yemedik. Özellikle hizmet verilen bir şeyin karşılığını mutlaka verdik. Bu davada karşılıksız alınmak istenen bir ücret var. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Vekalet vermediğim avukat R.Y, benden avukatlık ücreti istiyor. Bu dünyanın neresinde görülmüştür. Yargı önünde herkes yaptığının sonuçlarına katlanır."
(BK-HO-Y)

27.01.2013 17:06:27 TSI

Editör: Wan Haber