Sevgililer Günü dolayısıyla, Nevşehir'deki çiçekçilerde yoğunluk yaşanıyor. Çiçek fiyatlarının gün dolayısıyla yüzde 40 oranında arttığını belirten çiçekçiler, sevgililerin en çok tanesi 10 TL olan kırmızı gülü tercih ettiklerini söyledi.
Duyguları anlatmanın en etkili yolu olarak görülen çiçekler, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün en çok tercih edilen hediyesi oldu. Gün dolayısıyla Nevşehir'deki çiçekçilerde gözle görülür bir yoğunluk yaşanırken, çiçekçiler ilgiden oldukça memnun.
Nevşehir'de 14 yıldır çiçekçilik yapan Aytaç Şişman yaptığı açıklamada, gün dolayısıyla sevgililerine çiçek gönderenler arasında orta yaş gurubundaki insanların daha fazla olduğunu belirtti. Çiçek gönderen kişilerin en çok aşk ve tutkuyu simgeleyen kırmızı gülü tercih ettiklerini ifade eden Şişman, bunu beyaz gül, orkide ve menekşenin takip ettiğini söyledi. Çiçek fiyatlarının gün dolayısıyla yüzde 40 oranında arttığını da belirten Şişman: "Sevgililer Günü dolayısıyla seralara yoğun bir çiçek talebi geldiği için fiyatlar zamlandı. Bizlerde çiçekçiler olarak bunu müşterilerimize yansıtmak durumunda kaldık. Buna rağmen gösterilen ilgi son derece güzel. Sabah saatlerindeki yoğun ilginin akşam saatlerinde daha da artmasını bekliyoruz" dedi.
(MÖZ-AÖ-Y)

14.02.2013 12:05:27 TSI

Editör: Wan Haber