Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadınların daha üretken, daha verimli bir şekilde tarımsal faaliyetlere katılmaları için 'Çiçek Tutan Kınalı Eller' projesi geliştirildi.
Bu kapsamda Adana'nın Pozantı ilçesi Karakışlakçı köyünde projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tarımsal faaliyetlerin her aşamasında aktif rol oynayan ve kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin, proje ile organik çilek üretimi konusunda bilinçlendirilmeleri ve beceri kazanmaları amaçlanıyor.
Bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaya yönelik olarak gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesine katkıda bulunacak projede, gerçekleştirilecek eğitim ve demonstrasyon çalışmaları ile kadın çiftçilere organik çilek yetiştiriciliği benimsetilecek ve bilgi toplumunun gerektirdiği doğrultuda nitelikli bir işgücü yetiştirilmiş olacak. Bu amaç doğrultusunda Karakışlakçı köyünde yaşayan 5 kadın çiftçiye 1'er dekar alanda organik çilek üretimini uygulamaya geçirmesi sağlanacak.
Öte yandan, bölge içi gelişmişlik düzeyleri dikkate alındığında dezavantajlı ilçelerde bu proje sayesinde organik çilek üretimi başlatılarak tarımsal üretim alanında yeni bir gelir getirici faaliyet oluşturulacak.
(ERN-Y)

15.02.2013 14:47:50 TSI

Editör: Wan Haber