TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yozgat'ta yapımı tamamlanan baraja isminin verilmesini öneren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Benim için de, ailem için de önemli. Siyasette aldığım en önemli hediyedir" dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat konulu etkinlik çerçevesinde Bilkent Otel'de verilen yemeğe katıldı. Bilkent Otel'e gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Çiçek, Meclis'te cemevi tartışmalarıyla ilgili Meclis Başkanlığı'nın mahkemeye sunduğu gerekçeye ilişkin soru üzerine, bugün bir yazılı açıklama yaptıklarını hatırlatarak, "Meclis Başkanlığı olarak yeni bir görüş oluşturmuş değiliz. Konumumuz da buna müsait değil zaten. Açılmış bir dava var. Dava hukukidir. Verilmiş yargı kararları var. O yargı kararları çerçevesinde de bir cevaptır. Onun dışındaki kısım bizi aşan bir durumdur. Meseleye öyle bakmak lazım" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Mustafa Şentop'un, 'Anayasa için milletin tanıdığı opsiyonu bu komisyon kullanamaz, yapabiliyorsa yapılır yapamıyorsa çekilmeli' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Çiçek, "Anayasa uzlaşarak çıkacaktır. Bence biraz daha fazla konu üzerine yoğunlaşalım. Biraz daha yoğunlaşmak ve çaba göstermek lazım. Milletin ümidini boşa çıkarmamak lazım. Önemli bir noktaya geldik. Burada bir uzlaşma sağlanırsa geri kalan kısım daha kolay olacaktır" değerlendirmesini yaptı.
Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yozgat'taki Musabeyli Barajı'na Cemil Çiçek'in isminin verilmesi jestinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
"Benim için de sürpriz oldu. Bana da sonradan haber verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Benim için de, ailem için de önemli. Siyasette aldığım en önemli hediyedir."
(PS-YHY-Y)

13.12.2012 19:22:55 TSI

Editör: Wan Haber