Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarını hızlandırılmasını istedi.
Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in daveti üzerine Meclis'te Çiçek ile öğle yemeğinde biraya geldi. Görüşmeye, aynı zamanda Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Başbakan'ın başdanışmanı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Erdoğan da katıldı. Başbakan Erdoğan'ın Çiçek'e komisyonun günde ne kadar çalıştığını sorduğu ve çalışmaları hızlandırılmasını istediği öğrenildi. Çiçek'in bugün saat 16.00'da yapılacak toplantıda üyelerden çalışma saatlerinin artırılmasını isteyeceği ifade edildi.
Komisyon üyesi olan Şahin, saat 17.00 olduğu zaman bazı komisyon üyelerinin toplantıyı bitirmek istediklerini belirterek, "Çalışma saatlerini daha uzun tutabiliriz" dedi.
Zamanın sıkıştığına dikkat çeken Şahin, şu an idare bölümünü görüştüklerini, daha sonra yargı bölümünü görüşeceklerini, yargı bölümünden sonraki bölümlerin ise fazla zaman almayacağını ifade etti. Başkanlık sistemi konusunda ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın 'anayasada uzlaşma olursa başkanlık sisteminden vazgeçeriz' sözlerini destekleyen Şahin, "Başkanlık dışında anayasanın diğer bölümlerle ilgili ciddi bir mutabakat sağlandıysa biz bu konuda görüşümüzü gözden geçiririz" dedi.
Başbakan'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na Mart ayının sonuna kadar süre vermesini "komisyonun elini çabuk tutması" anlamında söylediğini belirten Şahin, "Biz süre dolsun, başka planlarımız devreye sokalım beklentisi içinde değiliz. Şu an bizim önceliğimiz her haftayı, her günü, her saati değerlendirerek bir metin çıkarmak" diye konuştu.
Şahin, gerek Başbakan Erdoğan'ın gerekse bütün siyasi partilerin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan bir sonuç beklediğini ifade etti.

"DROGBA DA GÜNDEME GELDİ"
Şahin, dünkü AK Parti MYK toplantısında Galatasaray'ın yeni forveti Drogba'nın da gündeme geldiğini belirterek, "Biliyorsunuz Sayın Başbakanımız Fenerbahçeli. 'Drogba'nın iyi futbolcu olduğu anlaşılıyor' dedi. Bir Fenerbahçeli'den bunu duymak zordur" dedi.
Şahin, Perşembe günü dershanelerle ilgili raporun ele alınacağını bildirdi.
Darbeye zemin hazırlayan TSK İç Hizmet Kanunun 35. maddesinin değiştirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin bilgi de veren Şahin, sadece bu konuda değil, darbe döneminde çıkmış ama demokrasiyle çatışan maddeler var ise bunların da tespit edilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.
(EDA-ÖZ-Y)

19.02.2013 17:10:31 TSI

Editör: Wan Haber