Mersin Barosu'na kayıtlı üç yeni avukat, yemin ederek cübbe giydi. Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, genç avukatlardan işlerini yaparken adaletli ve vicdanlı olmalarını istedi.
Mersin Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Baro Başkanlığı tarafından düzenlenen yemin ve ruhsat töreniyle 3 yeni avukat, avukatlık yemini ederek cübbelerini giydiler. Mersin Barosu'nun Adliye Sarayı içindeki Avukatlar Odası'nda düzenlenen törene, Baro Başkanı Antmen ve avukatlar katıldı.
Törende konuşan Antmen, mesleği yaparken meslek onurunu ve etiğini unutmamak gerektiğini vurguladı. Avukatların işlerini yaparken adaletli ve vicdanlı olmaları gerektiğinin de altını çizen Antmen, "Genç arkadaşlarımızı yetiştiren ailelere de teşekkür ediyorum. Çünkü hukuk okumak her zaman zordur" dedi.
Antmen'in konuşmasının ardından Ayşe Sarı, Mutlu Onur Aydın ve Ertuğrul Başarır yeminlerini edip cübbelerini giydi. Genç avukatlar kısa birer konuşma yaparak ailelerine ve kendilerine destek verenlere teşekkür ettiler.
(KYM-Y)

06.02.2013 17:18:39 TSI

Editör: Wan Haber