HP’de yeterli sayıda milletvekili, teklifin tümü üzerindeki oylamada “Evet” oyu kullanacak, değişikliğin referanduma sunulmasını önlemek için 367 eşiğinin aşılması sağlanacak.

 Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre CHP, dokunulmazlıklarla ilgili bugün yapılacak kritik Anayasa oylamasının ikinci turunda, değişikliğin 330’un altında kalması için çaba harcayacak. Bu olmazsa son oylamada “Evet” oyu kullanarak değişikliğin referandumsuz kabul edilmesinin önü açılacak.

OLMAZSA B PLANI
CHP, ilgili maddelerin 330’un altında oy alarak düşürülmesini sağlayamazsa o zaman B planını devreye sokacak. AK Parti-MHP blokunun fire vermemesi ve teklifin referandum eşiğinde kalma olasılığının ortaya çıkması durumunda değişikliğin tümü üzerindeki oylamada sürpriz bir hamle yapılacak.

OLASI REFERANDUMDA CHP'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
CHP’de yeterli sayıda milletvekili, teklifin tümü üzerindeki oylamada “Evet” oyu kullanacak, değişikliğin referanduma sunulmasını önlemek için 367 eşiğinin aşılması sağlanacak. Böylece değişiklik kabul edilecek ve olası bir referandumda CHP’ye yönelik eleştirilerin önüne geçilecek.

Editör: Wan Haber