Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye'de Atatürk'e ve Cumhuriyet'e bağlı sadece CHP'lilerin olmadığını ifade ederek, "Bu ülkede milyonlarca Atatürk ve Cumhuriyet sever insan var. Bu insanların hepsini artık CHP çatısı altına bekliyoruz" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın koordinatörlüğünde organize edilen 'Acil Demokrasi, Derhal Adalet' mitinglerinin ilki Adana'da yapıldı. Merkez Çukurova Belediyesi'nin Kapalı Semt Pazarı'nda düzenlenen mitinge, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Faruk Loğoğlu, Yakup Akaya ile birçok milletvekili, belediye başkanı ve partililer katıldı.
Mitingde konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 1980 ile 2002 yılı arasında Suriye ile 13 anlaşma yapılmışken, 2002 ile 2012 yılı arasında 49 anlaşmanın yapıldığını belirterek, "Ne oldu da Suriye ile aramız açıldı. Suriye ile neden karşı karşıya kaldık? Obama istedi diye mi Suriye ile savaş duruma geldik? Artık Suriye ile uğraşmayı bırakmalıyız. Biz yıllarca kardeş gördüğümüz Suriye ile aramızı yeniden düzeltmeliyiz" diye konuştu.
İçki günahsa satılmaması gerektiğini dile getiren İnce, "İçki içmek günah mı? Günah. İçki insanı sarhoş yapıyor mu? Yapıyor. Peki yetim hakkı yemek günah mı? Oda günah. Peki yetim hakkı sarhoş yapıyor mu? Yapmıyor. Eğer zaten yetim hakkı sarhoş yapsaydı bugün bütün AKP'liler yerlerde gezerdi. Eğer içki içmek günahsa da satılmaması gerekiyor. Eğer içkinin satılmasına izin veriliyorsa AKP milletvekilleri maaşlarının 5'de birini millete bağışlaması gerekir. Çünkü o para haram para" şeklinde konuştu.

"KİMSEYİ KIZDIRMAYALIM, KÜSTÜRMEYELİM"
Artık yerel seçimlerin hazırlıklarına tüm Türkiye'de başlanılması gerektiğini vurgulayan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir kişi, 3 kişi, 5 kişi dememeliyiz. Bir kişi bize 2004 yılında bir ilimizin belediye başkanlığını kaybettirdi. Belediye seçimleri olsun, genel seçimler olsun yada normal zamanlarda hiçbir insanımızı kızdırmayalım ve küstürmeyelim. İnsanlarımızı kendimize çekmek için elimizden geleni yapalım. Mustafa Kemal Atatürk ruhuyla hareket edelim. Çünkü biz kimsesizlerin kimsesi, kurtuluş ve kuruluşun partisiyiz. Herkesin istediği bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise Türkiye'nin artık açık hapishanelere döndüğünü iddia ederek, "Özgürlükler insanların elinden alındı. Öğrenciler, emekçiler, iş dünyası susturuldu. Şimdi siyasiler susturulmaya çalışılıyor. Ama boşa uğraşıyorlar. Biz bu filmi ilk defa yaşamıyoruz. Biz bu filmi 90 sene öncede gördük, yaşadık. Biz bu ihaneti 90 yıl öncede görmüştük. 90 yıl önce Kuvayi Milliye ve Mustafa Kemal ruhuyla nasıl ihanet edenleri boşa çıkardıysak bugünde ihanet edenlerin hayallerini boşa çıkartacağız" ifadelerini kullandı.
İnsanların kimseden korkmaması gerektiğini kaydeden Tezcan, "Adaleti teslim almaya çalışanlardan korkmayınız. Hakimler, savcılar korkmayın. Türkiye'de toplumsal kamplaşmalar oluşturuldu ama bunu hep birlikte yıkacağız. İnsanlar baskı görüyor biliyoruz. Eğer iktidar yandaşı isen dışarıdasın, yok iktidar karşıtı ise cezaevindesin" dedi.
Konuşmaların ardından Bulutsuzluk Özlemi ile sanatçı Yavuz Top konser verdi.
(KRY-Y)

26.01.2013 16:34:55 TSI

Editör: Wan Haber