CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Bakırköy'de eski sanayi bölgesinde yapılacak yerleşim alanının imarında rant olduğunu iddia etti.
Bakırköy'de bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki heyet, Bakırköy'de eski sanayi bölgesine yapılacak yerleşim alanının imarında rant olduğunu öne sürdü.
Eline bir taş alarak açıklama yapan Salıcı, "İstanbul'un taşı toprağı altın derlerdi de kimse inanmazdı. Şimdi şu gördüğünüz taş değil, aslında altın. Arkamızda gördüğünüz alan 70 bin metrekare, burası özel mülktür. Bu özel mülk ile ilgili bazı yerler birileri tarafından satın alındı. Daha sonra bazı kat sahipleri ile sözleşmeler yapıldı ve Bakırköy Belediyesi'ne buradaki imar artışını yapmak için getirildi. Bakırköy Belediyesi bu projeyi reddetti. Arkadaşımız daha sonra bu projeyi Büyükşehir Belediye Meclisine getirdi, AK Parti de iptal etti. Daha sonra 28 gün sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı burada Büyükşehir'e gelen projeden çok daha yüksek bir imar rant olan bir projeyi onayladı ve askıya çıkardı. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geçen imar planına göre 118 bin 801 metrekare yapıyorsunuz. Artış 49 bin 591, yüzde 70 artmış. Bu Bakırköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildi. Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından Büyükşehirden daha fazla imar hakkı verilerek onaylandı" dedi.
(VK-ET-OK-Y)

15.02.2013 15:07:26 TSI

Editör: Wan Haber