Mersin'de CHP Parti Okulu'nun Mezitli İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen eğitimlerinde hazırlanan 'Kardeş Aile Projesi' hayata geçirildi. CHP'liler, proje kapsamında 10 üniversite öğrencisini evlerinde misafir etti.
CHP Mezitli İlçe Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Parti Okulu eğitimlerinde hazırlanan ve Mersin'e üniversite eğitimi için gelmiş öğrencilerle CHP'li aileleri akşam yemeğinde bir araya getirerek, öğrenciler ile partili aileler arasında bir köprü kurmayı amaçlayan proje başladı. CHP Mezitli İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Uğur Bay, Candan Darıcılı ve Bayram Yıldırım ile İl Yöneticisi Ender Can Kayıhan'ın projesi uyarınca, etkinliğin birinci gününde 10 üniversite öğrencisi gruplara bölünerek 3 aile ile bir araya geldi. CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz 2, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Saliha Adıcan 3, Mezitli Kadın Kolu Başkanı Afitap Duru 5 üniversite öğrencisini evine kabul etti. Ziyaretlere proje grubunda yer alan partililerin yanı sıra Mezitli Gençlik Kolu Başkanı Çağrı Turan da eşlik etti.
Yemeklerin yenilmesinin ardından yapılan sohbetlerde, üniversite gençliğinin CHP'ye bakışı ve Türkiye'deki güncel olaylar konuşuldu. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde projeyle ilgili bilgi veren Proje Grubu Sözcüsü Mehmet Uğur Bay,"Projemiz üniversite öğrencilerine sosyal demokrat düşünceyi kazandırmak ve öğrencilerin CHP çatısı altında kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaktır. Bu bağlamda bugün 10 üniversite öğrencimizi ailelerimiz ile buluşturduk. Bu sayı proje kapsamında 20 öğrenci ile sınırlı tutulacaktır. Daha sonra ise Ocak ayının 2. haftası olarak planladığımız bir tarihte belirleyeceğimiz bir yerde yaklaşık 100 üniversite öğrencisine bir gece düzenlenerek son bulacaktır" dedi.
CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz da projenin üniversite gençliğini CHP ile buluşturmasının son derece önemli bir olgu olduğuna dikkat çekerek, "Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlara her zaman büyük önem verdik ve vermeyi sürdüreceğiz. Çünkü bir toplumun gençleri o toplumun aynasıdır. Proje grubundaki arkadaşlarıma, bu güzel düşünceleri için teşekkür ediyorum. Bu proje sayesinde üniversitemizde eğitim hayatına devam eden genç kardeşlerimizi evlerimizde misafir ettik. Birlikte bir aile sıcaklığı içerisinde yemek yedik ve onların sıkıntılarını dinledik" diye konuştu.
(KYM-Y)

18.12.2012 17:21:17 TSI

Editör: Wan Haber