Mersin Nükleer Karşıtı Platformu'nun (NKP) haftalardır sürdürdüğü "Çamlıbel'de Bilgilendirme Bürosu İstemiyoruz" eylemine bugün CHP'liler de destek verdi. Yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve milletvekilleri de katıldı.
Öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan CHP üyeleri ile NKP bileşenleri, buradan sloganlar atarak İnönü Bulvarı üzerindeki Akkuyu NGS A.Ş. Toplum Bilgilendirme Bürosu'na yürüdü. Eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, CHP İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ile kol kola girerek kortejin önünde yürürken, yol boyunca atılan sloganlara da eşlik ettiler. Bilgilendirme bürosu önünde CHP adına açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Gülriz Fidan Salcı, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesindeki Akkuyu Nükleer Santrali çalışmalarının en temel sağlık ve insan hakkına yapılan bir ihlal olduğunu söyledi. Santralin bölgenin temel geçim kaynağı olan tarım ve turizmine de çok büyük darbe vuracağını savunan Salcı, "Türkiye, nükleer santrallere mahkum değildir. Gelecek nesillere dengesini yitirmemiş bir dünya bırakmak boynumuzun borcudur. Umutsuzluğa kapılıp hakkımız olandan asla vazgeçmek niyetinde değiliz. Halkın, çevrecilerin azmi ve kararlılığı önünde hiçbir güç duramaz. Buradan hükümete ve yetkililere sesleniyoruz; afetlerden siz sorumlu değilsiniz ama santralden siz sorumlu olacaksınız" dedi.
Konuşmanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan ve Milletvekili Atıcı, büro önünde haftalardır nöbet tutan NKP üyelerinin halkı bilgilendirmek amacıyla çıkarmaya başladıkları ve büronun bir ucundan diğer ucuna 37 adımı simgeleyen "37 Adım" adını verdikleri gazetenin ilk sayısının açılışını gerçekleştirdiler.
(KYM-AKL-CC-Y)

19.01.2013 16:13:15 TSI

Editör: Wan Haber