CHP Kaş İlçe Örgütü’nün düzenlediği piknik, Akçagerme Plajı’nda yapıldı. Pikniğe, Deniz Baykal, eski milletvekili Tuncay Ercenk, parti yöneticileri ve partililer katıldı. Eski başkanlara teşekkür plaketinin verildiği etkinlikte partiye yeni katılanlara da rozetleri takıldı ve üyelik belgeleri verildi.

Etkinlikte konuşan Deniz Baykal, silahlı kuvvetlerin terörü bitirmek için mücadele ettiğini söyleyerek ‘biraz daha sabır ve dirençle silahlı kuvvetlerin mücadelesinin başarıya ulaşacağını’ savundu.

“Birisi şimdi nikah tanığı vaziyetine geldi”

Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Davutoğlu’nu başbakanlıktan el çektirmesine ilişkin “Bir süre önce can ciğer kuzu sarması, beraber çıkıyorlardı. Birbirlerini methederek gidiyorlardı. Birisi şimdi nikah tanığı vaziyetine geldi. Öbürü ortalıkta” derken, Erdoğan’ın Türkiye’yi tek adamlık rejimine sürükleyeceğini belirterek bu gidişi CHP’nin durduracağını öne sürdü.

5-424.jpg

“30 yıldır konuşuyorsunuz yeter!”

Konuşması sırasında adının Aydın olduğu belirtilen bir partili Baykal’ın sözünü keserek, “Türkiye Cumhuriyeti yıkılmak üzere. Konuşmakla iş bitmiyor. 30 yıldır konuşuyorsunuz bu ülkede, cumhuriyet yıkılıyor. Halkın arasına gitmeniz lazım. Konuşmakla iş bitmiyor, yeter artık” diye seslendi. Baykal’ın “Susalım mı” dediği partili, “30 yıldır konuşuyorsunuz yeter artık” karşılığını verdi.

Baykal bu tepki sonrası, “Siyasette kişisel duygular vardır, kızgınlıklar vardır, hırslar vardır, şahsi husumetler vardır, düşmanlıklar vardır. Bunlar zeminini, zamanını bilmeden ortaya çıkar. Söyler, ne söylediğinin kendi de farkında değildir. Bunlar önemli değil” diye konuştu.
 
KAYNAK: ZETE

Editör: Wan Haber