Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, ilçe belediyeleri dahil olmak üzere, bütün muhtarlıklar ve köylerin büyük şehir olmanın bedelini çok ağır ödeyeceklerini iddia etti.
Hükümet tarafından hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oylanarak kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayını alan Büyükşehir Yasa Tasarısı'nı okuduğunu anlatan Cavit Yenipazarlı, yasanın getireceği olumsuzluklara örnekler verdi. Yenipazarlı şöyle devam etti: "Nazilli'de ki otopark gelirlerinin yüze 40'ını 45 gün içerisinde büyük şehre göndermek zorundasınız. İller Bankası'ndan yüzde 6 olarak gelen katkı payının yüzde 60'ını Büyük Şehir Belediyesi ilçe belediyesinin eline geçmeden el koyacak. Şehirde yapacağınız ve kentin kaderini etkileyecek her türlü plan tadilatı için büyükşehirden izin almak zorunda kalacaksınız. Hatta bir ölünüz olduğunda bile mezarlıktan yer almak için büyükşehirden izin alacaksınız. Nazilli'nin bütün köylerinde yaşayan vatandaşlar emlak verdilerini belediyeye yatıracaklar. İster kendi kuyusunu kullansın isterse başkasının kuyusunu kullansın belediyeye su abonesi olmak için müracaat edecekler. Kısacası Büyükşehirin kaymağını büyükşehir yiyecektir"
Açıklamasında Nazilli Belediyesi'nin köylerin katı atık ve kanalizasyonlarına kadar her türlü sorununu çözmek zorunda olduğunu söyleyen Cavit Yenipazarlı, yapılacak ilk yerel seçimde partisinin Belediye Başkanlığı'nı kazanacağını belirterek, "Önümüzdeki ilk seçimde CHP olarak belediye başkanlığını kazanacağımıza adım kadar eminim. Belediye başkanlığını kazandığımda büyük şehir problemlerini en aza indirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
(ÜÖ-MB-İK)

06.12.2012 16:47:55 TSI

Editör: Wan Haber