CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Kahramanmaraş olaylarının üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen sis perdesinin aralanmadığını belirterek, "Devlet Madımak, Malatya ve faili meçhul cinayetlerde olduğu gibi bu olayında karanlıkta kaybolmasını istiyor, buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Özbolat, bir grup CHP milletvekili ve Alevi dernekleriyle birlikte konuya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kahramanmaraş olaylarının üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen halen sis perdesinin aralanmadığını belirten Özbolat, "Halen derin ilişkileri araştırılmayan, asıl faillerinin bir türlü yargının önüne getirilmediği bir katliam. Maraş katliamı, insanlık tarihinde çok az görülen, insanlık dışı bir olay. 34 yıl geçmesine rağmen acısı bitmeyen, yarası sarılmayan olaylarla ilgili çok şey söylendi, söylenecek. Üzerinde sis perdesi duruyor. Bunun nedeni, o dönemin emniyet mensubu olup, karanlık ilişkilerde olanların bugün siyasette aktif halde olmaları mı diye düşünüyorum" diye konuştu.
Devletin Madımak, Malatya, Kahramanmaraş ve faili meçhul cinayetlerde olduğu gibi sis perdesini aralamayıp, olayın karanlıkta kaybolmasını istediğini savunan Özbolat, "Orada yapılan katliamı yaşamımız boyunca unutmayacağız, anacağız, faillerin ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Özbolat, geçen yıl Maraş olaylarının anılmasına izin verilmemesini eleştirdi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kemal Bülbül, Meclis tarafından mahkemeye gönderilen savunmada 'Cemevi yoktur, cami vardır' açıklamasını anımsatarak, "Meclis çatısı altında Alevi toplumun iradesiyle seçilen milletvekilleri var. Hükümet ve Meclis Başkanı'na sormak istiyorum. Siz sadece Hanefilerin hükümeti, Meclis Başkanı mısınız?" dedi.
Cemevlerinin ve Aleviliğin inkar edildiğini savunan Bülbül, "Hacı Bektaş Dergahı'nda Osmanlı minaresini unutmuştur. O minareyi bir an önce almalıdır" dedi.
(EDA-ÖZ-Y)

19.12.2012 14:14:21 TSI

Editör: Wan Haber