Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne gelen CHP'li Vekiller Dr. Candan Yüceer ve Süleyman Çelebi partilerinin Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İlk olarak Çorlu'da kurdukları çadırda açlık grevi başlatan Daiyang SK Metal işçilerini ziyaret eden vekiller, işçilerin mücadelelerini gönülden desteklerini belirtti. Konu hakkında basın açıklaması yapan Dr. Yüceer Çorlu Halkı'nın 3 aydan bu yana Daiying işçilerinin direnişlerine şahit olduklarını belirten Yüceer, "Kardeşlerimiz sendikal haklarına kavuşmak, asgari ücret düzeyinde olan ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek, emeklerinin karşılığını almak istedikleri için bir gecede yıllardır emek verdikleri fabrikanın kapısının önüne koyuldular. " dedi.
Fabrikayı fabrika yapan işçilerin hiçe sayıldığı değerlendirmesinde bulunan Yüceer, " Ancak onları hiçbir baskı, şantaj ve tehdit yıldıramadı. Kar kış demeden burada sadece haklarını arıyorlar. Haklılar, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlılar. Çünkü, onların davası ekmek davası!'' ifadelerini kullandı.
"Burada dayanışma var, birlik-beraberlik var, omuz omuza bir mücadele var, alın terinin karşılığını isteyenlerin duruşu var.'' Diyerek konuşmasını sürdüren Dr. Yüceer, " Onlar aylardır işsizler. Bir yandan mücadele ederken, diğer yandan sofralarına nasıl ekmek götüreceklerini düşünüyorlar. Ancak seslerini duyan yok! İşçiler burada, sendika başkanı, yöneticileri burada. 'Çalışanın emeğini sömürmeyin' diyen Başbakan nerede? Hükümetin Çalışma Bakanı nerede? Maalesef, iktidar Çorlu'daki bu mücadeleye sırtını döndü. İşveren yasadışı davranarak, Güney Kore'den kaçak işçi getirdi. Bu hukuksuzluğu protesto eden işçilere güvenlik güçleri biber gazı ve coplarla müdahale etti. 5 işçi yaralandı.'' Şeklinde konuştu.
Yüceer şöyle devam etti: "Bu Anayasa ve yasa tanımaz tutum ne zaman son bulacak? Bizim işçimiz ölür, 'kader' derler. Geçtiğimiz yıl 871 işçi öldü. Aslında bu boşu boşuna ölümler ne alın yazısı, ne de kader; bizlere reva görülen bu ölümler sadece iktidarın insana verdiği değer!Kader deyip geçiştirilen, canları hiçe sayan bu anlayış, bu çarpık zihniyet değişmediği sürece düşük ücretlere, çok ağır koşullarda, çok uzun saatler boyu, kuralsızca çalıştırılan işçilerimiz 'güzel' ölmeye devam edecek. Alın terinin karşısında hiçbir güç duramaz! Burada bu atmosferi, bu inancı görünce umudumuz bir kat daha arttı. İşçi kardeşlerimizin, haklı ve yasal mücadelelerini, zaferle taçlandıracaklarına inancımız tamdır. Haklılar kazanacaklar!''
Çorlu'daki temaslarını tamamlayan vekiller, ardından CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'na gelerek yönetimin çalışmaları hakkında bilgi aldı. CHP'li vekiller olarak üzerilerine düşen ne varsa yaptıklarını ifade ederken, "Sizlerin de buralardaki çalışmalarını destekliyoruz. Parti olarak her zaman halkımız için çok çalışmalıyız.'' Değerlendirmesinde bulundular.

23.01.2013 09:56:29 TSI

Editör: Wan Haber