Tanrıkulu başkanlığında Van'a gelen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul Milletvekili Melda Onur, Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, ilk olarak Anadolu Konteynır Kenti'nde açlık grevi yapan vatandaşları ziyaret etti. Aileler tarafından sözcü olarak belirlenen Ali Ahi'den sorunları dinleyen Tanrıkulu, ardından gazetecilere bir açıklama yaptı.

Anadolu Konteynır Kenti'nde 32 günden beri yapılan açlık grevinin bir insanlık dramı olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, sosyal medya üzerinden konuyu takip ettiklerini kaydetti. Tanrıkulu, konteynır kentte yaşayan 110 ailenin kendi iradeleri dışında gelişen deprem nedeniyle buraya yerleştiğini ve depremden önce de gelir durumu bakımından kentin en düşük kesimini oluşturduğunu belirtti. 

""

Tanrıkulu, “Depremden sonra maddi durumları daha da kötüleşen ailelerin içinde bulunduğu sıkıntı giderilemedi. Bu deprem Van'da olmasaydı hükümet acaba böyle davranır mıydı? Burada yurttaşlarımızın gidecek konutları yok. Kış geldi kapıya dayandı ancak kendilerine TOKİ'den ev tahsisi yapılamamış. Barınma koşulları Van içerisinde mümkün değil. Dolayısıyla hükümete, devlete düşen görev, Anayasa uyarınca da asgari barınma koşullarının sağlanmasıdır. Konteynır kentlerde depremden sonra verilen elektrik, sağlık ve din hizmetlerini keserek bunları buradan çıkmaya zorlamak devlete düşen görev değil ve insani de değil. Bunun insanlıkla bağdaşır bir durumu yok. Burada devletin birçok fonu var ve o fonlardan yararlanılarak elektrikleri bağlanır. Bu zulme hükümetin son vermesi lazım. Buranın, insanlarımızın kış mevsimini geçirebilecekleri şekilde insani koşullara kavuşturulması lazım" ifadelerini kullandı.

Anadolu Konteynır Kenti’ndeki incelemelerinin ardından Tahirpaşa ve Kayaçelebi Konteynır Kentlerinde de ailelerle görüşen CHP heyeti, yaşanan sorunları Van Valisi Aydın Nezih Doğan'a aktaracaklarını bildirdi.

""

""

Editör: Wan Haber