DHKP-C'ye yönelik operasyonda bazı üyeleri gözaltına alınan ve hazırlık aşamasındaki albüme el konulan Grup Yorum üyeleri tepkilerini TBMM'de dile getirdi.
CHP'li vekillerle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Grup Yorum üyeleri, emniyette bulunan eşyalarını ve albüm çalışmalarını geri istedi. Grup üyesi Cihan Keşkek, son dönemde grup hakkında bir karalama kampanyası başlatıldığını söyleyerek, "Şimdiye kadar hakkımızda söylenen hiçbir iddia ile ilgili somut bir delil yok" dedi.
Keşkek, grubun 28 yıllık tarihinde birçok engellemelerle karşı karşıya kaldığını, haklarında pekçok davanın açıldığını ancak hiçbirinden ceza almadıklarını belirtti. Keşkek, söyledikleri türkülerle Anadolu'nun derdini, tasasını anlattıkları ve geniş kitlelerin kendilerini dinlediklerini ifade etti. Operasyonda, yeni albüm kayıtlarına de el konulduğunu belirten Keşkek, savcılığın emniyete albüm kayıtlarının iadesi için yazı yazdığını ancak iki haftadan bu yana kayıtların kendilerine verilmediğini ifade etti. Keşkek, "Emniyette, bize bu suçu atanlarda bunun altında kaldı" dedi.
Grubun diğer üyesi Caner Bozkurt ise haberlerde de yer alan İdil Kültür Merkezi'nde 11 kapının bulunduğu iddialarını yalanladı. Kültür Merkezi'nin bir kapısını olduğunu belirten Bozkurt, haberlerin bilinçli olarak böyle yaptırıldığını ileri sürdü.
Grup üyesi İnan Altın ise konserlerine yüzbinlerce insanın geldiğini bunun bazı çevreleri rahatsız ettiğini söyledi. Altın, konser vermeye devam edeceklerini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, "Basılmamış kitaba, yayınlanmamış albüme bomba muamelesi yapan aynı iktidar" diyerek operasyonu eleştirdi.
Öte yandan gazeteci-yazar Can Dündar da Grup Yorum üyelerinin TBMM'deki basın toplantısına katılarak, grup üyelerine destek verdi.
(EDA-ÖZ-Y)

06.02.2013 13:17:52 TSI

Editör: Wan Haber