CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, yanında getirdiği kurumuş kütükle çitçinin sorunlarını anlatarak, hükümetten zarar gören tüm üreticilere yardım elini uzatmasını istedi.
Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 'Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yadımlar Hakkında Yasası'nın değişmesini istediklerini söyledi. Çal'da dondan zarar gören çiftçilerle görüştüğünü belirten Özkan, üreticilerin, zararlarının karşılanamamasından şikayet ettiğini ifade etti. Bağların yüzde 95'inin kuruduğunu ve kazıldığını belirten Özkan, çiftçilerin afet zararlarını önlemek için çıkartılan yasanın, zarar gören her çiftçiye uygulanamadığını söyledi. Görüştüğü üreticilerin, bu konuda ayrımcılık yapıldığından şikayet ettiğini kaydeden Özkan, yasada gerekli değişikliğin yapılmasını istedi.
Özkan, "Hükümet, adaletli bir şekilde, zarar gören tüm çiftçilerimize yardım elini uzatmalıdır. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde bu insanlara ne cevap vereceksiniz? Bu insanların yüzüne nasıl bakacaksınız? Bu insanların ahını daha fazla almayın" dedi.
(EDA-YHY-Y)

14.02.2013 15:16:51 TSI

Editör: Wan Haber