CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, İstanbul'daki boğaz köprülerinin 2-3 aylık gelirinin köylülere mazot desteği olarak verilmesi halinde köylünün kalkınacağını iddia etti.
Büyük Amasya Oteli'nde parti yöneticilerinin de katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada CHP'nin seçim döneminde köylüye mazot desteği verilmesini ve mazottan ÖTV ile KDV'nin kaldırılmasını öne sürdüğünü anımsatan Topal, "Türkiye'nin iki tane boğaz köprüsü var. İki aylık, üç aylık gelirini bizim köylümüze mazot desteği verseler yeter. Çok fazla bir şeye gerek yok. Nasıl yapacak bunu. Köylü dayım 300 dönüm tarlası var. 300 dönüm tarlaya kaç litre mazot yetecek. 200 litre. Diyecek ki, ben senin 200 litre mazotunu bedava veriyorum. Bunu yaptığın zaman bizim köylümüz kalkınacaktır" dedi.
Tarımda desteklenen ürünlerin de para etmediğini vurgulayan Topal, "Soğanda yaşadık. Elmayı yaşıyoruz. Amasya'nın marka olmuş elmasının durumu malum. Nasıl olacak bu. Ne yiyip ne içecek bu köylümüz. Geçimleri nasıl sağlanacak? Bunların mutlaka çözülmesi lazım" diye konuştu.
(MÇ-SLH-Y)

14.01.2013 11:14:51 TSI

Editör: Wan Haber