CHP'li Koç, haksız memur alımlarını duyurmak için haksizatamalar.com adıyla yeni bir web sitesi açtıklarını söyledi. İşte Koç'un açıklamaları:

İHBAR YAĞMAYA BAŞLADI

Bir iki canhıraş ses yükseldi. MSB dedi ki bahsedilen kişi bacanağım değil kardeşi dedi. Buna benzer komik açıklamalar ortaya çıktı. Hiçbirisi söylediğimiz durumu çürütmedi, reddedemedi. Bu bir başlangıçmış meğerse. Vatandaşın o kadar çok bağrı yanmış ki, o tarihten itibaren CHP'ye ihbar yağmaya başladı.
 

KÖSTEBEKLİK YAPAN BEŞİR BEY DİYOR…

Şunlar mail ve postayla gelen ihbarlar. Köstebeklikle anılan AKP sözcüsünün benim için söylediklerine cevap vereceğim. Paralel yapının papağanı olmuş CHP sözcüsü diyor, Beşir Atalay bey söylüyor. Deniz Feneri davasında, Kırıkkale'deki zanlılara telefon ederek aman arazi olun, polis geliyor diye köstebeklik yapan bu marifeti de yargıyla açığa çıkartılan kişi.

Bak Beşir bey, biz paralel dikdörtgen bilmeyiz. Paraleli en iyi bilen sensin. İş tutan da sensin. Beraber düşüp kalkan da sensin. Bu ihbarlar senin eski milletvekillerinden, bürokratlarından, parti teşkilatlarından, sade vatandaşlardan geliyor. Yani minareyi çaldınız, kılıfına sokamıyorsunuz. Çürümeye başladınız. CHP’nin sayn genel başkanına bir takım suçlamalar dile getirmeye çalışıyorlar. Kim yapıyor bunu? Kumandayla yönetilen başbakan yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu söyledi, belgeyi koyun siyaseti noktalayacağım dedi. Kendi pisliklerini örtmek için bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlar darbe mağduriyeti edebiyatına sığınıp demokrasiye darbe yapan bir kadro. Bu suçların bedelini elbette ödeyecekler. Bunu ödemekten hiçbir zaman kurtulamayacaklar.
SAYIŞTAY RAPORLARI

Sayıştay’ın 2005 raporlarında, 657 sayılı devlet memurları kanunlarının, istisnai memuriyet kadrolarına atananların KPSS sınavına katılmadıkları halde, bir süre sonra sınavla girilebilecek memur kadrolarına atandığı tespit edildi. Söz konusu hükmün uygulamaları bakımından, hazine menfaatlerinin zarara uğratıldığı görülen kararda, sınava girmediği halde, bazı kişilerin atanmaları, devlet memurları alımı için sınavdan başarılı olmuş, atamayı bekleyen kişilerin aleyhine haksız durum oluşturduğu raporu açıkça belirtti. Bu da anayasanın kişilerin kanun önünde eşitlik ilkelerini ihlal edici nitelikte bulunmaktadır ifadesine yer verildi. Şimdi bazı isimler söyleyeceğim size.

'İKİ GÜN SONRA MÜŞAVİR'

Tuğçe Özer. Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan’ın fotoğrafçısı Kayhan Özer’in kızı. Gençlik spor bakanlığında iki gün basınmüşaviri olarak görev yaptırılıyor.

'MÜŞAVİRLİK KADROSU'

Yasin Ekrem Selim. Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, örtülü Maksut Selim’in oğlu. AB bakanlığında müşavirlik kadrosu.

SARAYDA GÖREV

Ali Taha Koç. Eski Kültür Bakanı Atilla Koç’un oğlu, Başbakanlıkta Başmüşavir yapılıyor. Başkan olarak atanıp, sarayın bilişim biriminin başı

'KPSS PUANI YETMEYİNCE...'

Fatma Erten. Mehmet Ali Şahin’in teyzesinin kızı. KPSS puanı yetmeyince, önce Melis’e bağlı devlet arşivlerine, sonra istisnai kadroyla atanıyor.
LÜTFİ ELVAN’IN DANIŞMANI…

Nurettin Şah. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın danışmanlığını yapıyor. TÜRKSAT direktörlüğüne, sınavsız olarak TİB yönetim sistemleri koordinatörlüğüne getiriliyor. Her biri keşfedilmemiş bir cevher.
ÖZEL KALEMİNİN KARDEŞİ

Ahmet Can, yeni AB bakanı Volkan Bozkır’ın özel kaleminin kardeşi. Kısa süre önce AB Bakanlığında müşavir yapılarak atılıyor.
Hüseyin Çelik’İN YEĞENİNİN PUANI YETMEYİNCE…

Latif Çelik. Hüseyin Çelik’in yeğeni. KPSS puanı yetmeyince, TBMM’de memur yapılıyor.
EGEMEN BAĞIŞ’IN ABD’DEN ARKADAŞI…

Sani Kunduroğlu. Egemen Bağış’ın Amerika’dan arkadaşı. Önce başbakanlık basın ve halkla ilişkiler müşavirliğine alınıyor, daha sonra AB bakanı müşavirliğine geçiriliyor. Ayşe Kunduroğlu, Sani Kundoğlu’nun eşi, AB Bakanlığı’nda, ulusal ajansta görevlendirilerek maaşı iyileştiriliyor.
ÇAĞLAYAN DÖNEMİNDE AÇIKTAN MEMUR…

Mehmet Safi Öztekin. Yine Egemen Bağış’ın, özel kalemi İbrahim Bayram’ın arkadaşı. Zafer Çağlayan döneminde, açıktan memur yapılıyor. Dört kafadarlar ya bunlar.
SARE HANIM’A DANIŞMAN ATANIYOR…

Dolunay Yüksel. Elimde belge arapça yazılı harflerin önünde, gülümseyerek hangi çağda yaşadığını unutmuş başbakan’ın eşleri Sare Hanıma bir danışman atanıyor. Dolunay Yüksel, 3600 ek göstergeli başbakanlık müşavirliğine atanıyor. Paraşütle hiçbir liyakat kariyet gözetmeksizin atanıyor. 26 Kasım 2014 tarihli 29187 sayılı resmi gazeteyle bütün müfettişlerin gözünün içine sokarak atanıyor. Ey gülümseyerek ortalarda dolaşan Başbakan. Bak sende de neler var.
Adil Murat Alan. AKP Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil’in danışmanı. TİB’e danışman olarak atanıyor.
SINAVA GİRMEDEN MEMUR YAPILIYOR…

Çağla Seymenoğlu, Ak partili milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun kızı. Herhangi bir sınava girmeden başbakanlık basın ve halkla ilişkiler müşavirliğinde memur yapılıyor ne kadar işsiz var Trabzon’da? Ne kadar atanamayan var Trabzon’da?
KPSS’SİZ ÖĞRETMEN ATANIYOR…

Zeynep Sezal. AK Parti eski milletvekili Ali Sezal’ın kızı. Dönemin MEB Bakanı Hüseyin Çelik tarafından KPSS’si olmadığı halde öğretmen olarak atanıyor.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI BAKANLIĞA…

Selim Terzi. AKP Üsküdar gençlik kolları başkanı, gümrük ticaret bakanlığı özel kalem müdürlüğüne getiriyor.
YÜKSEK MAAŞLA ATAMA

Alperen Karaosmanoğlu, Tayyip Erdoğan’ın özel kalem müdürlüğü yapan, Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun oğlu. AB Bakanlığından açıktan atamayla memur yapılıyor. Bir süre sonra da maaşı yüksek başbakanlık yatırım destek ajansına geçiyor.
BELEDİYE BAŞKANININ YEĞENİ…

Taner yanılmaz, Elâzığ belediye başkanının yeğeni. Memur yapılıyor, belediyeye getirilmeden önce esnaflık yapan bir arkadaş.

Elif Öztürk. Eski daire başkanı Hüseyin Öztürk’ün kızı. AB bakanlığına müşavir yapılıyor.
ÖNCE ÖZEL KALEM SONRA TRT…
Mustafa Seçen. Nevşehir belediye başkan yardımcısı Atilla seçen’in oğlu. Önce belediyenin özel kalem müdürlüğüne açıktan memurluk, ardından TRT’ye geçiyor.
TUNA BEKLEVİÇ, O EŞEK NE YAPIYOR SORMAK LAZIM…

Tuna Bekleviç. AKP’nin iktidarda olduğu yıllara götürüyorum sizi. Bu arkadaş bir eşeğin boynuna, ben bile bu ülkeyi sizden daha iyi yönetirim diye pankart asmıştı. 2011’de AKP’nin edirne’den ikinci sıra milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Ödülünü AB Bakanlığı’na danışman yapılarak aldı. O eşek ne yapıyor şimdi sormak lazım.
BÜLENT ARINÇ’A: ATANDILAR MI ATANMADILAR MI

Bu arada zaman zaman iyi polisi oynayan Haluk Koç’un bütün söylediklerine yalan diyemem diyen, dün Bursa’da coşan iyi polisliği bırakan çift kimlikli siyasetçilerden birisi sayın Arınç. Sana bir sorum. Yeğenin ve abin veya kardeşin, TBMM’de milli SARAYLAR koruma danışman kadrosuna senin döneminde atandılar mı atanmadılar mı? Bırak iyi polisliği. Var mı yok mu çık söyle bakalım.

Bu listeler bir de şu var. AKP VİP torpiliyle hızla memuriyete yükseltilenler var. ilk söylediklerim ismen sınava girmeden istisnai kadrodan memur yapılanlar, bunun listesi ayrı. Sayın Davutoğlu, hani şu kumandayla başbakanlık yaptırılan kişi konuşuyor. Kılıçdaroğlu’na atıp tutuyor. Şunu söylüyor “kılıçdaroğlu diyor ki bana dört yl verin gerisini istemem. Çünkü gelecek dolu hazineyi harcayacak alıp şapkayı gidecek” sayın Davutoğlu, uçaklarla gelen altınlarla mı dolarla mı doldu? Üretmeden nasıl doldu? Şunu iyi dinle Davutoğlu,ne dediğini bilmeden sağa sola çatarsan, bu lafları alnının ortasına çakarlar. Çalıp kaçmak, kaçanın önüne yatmak, hazineyi boşaltmak, kaçak sarayın klozetine altın fiyatı ödemek, harcayamadıklarınızı ayakkabı kutularına saklamak, sıfırla oğlum demek sizin işiniz sizin.
FİKRİ IŞIK ÇOK HİSLİ…

Bir de çok hisli bakanımız var, Fikri Işık. Hissediyor bazı şeyleri. Dikkatinizi çekerim şöyle söz söylüyor “Varsa ufak tefek hırsızlıkları onu da büyütüp şey yapmaya çalışıyorlar.” Ey bilim bakanı, bu ülkede baklava ekmek çalan mahkum oldu. koluna 700 bin liralık saat takan makamdaşın utanmadan vergileri bile devlete ödniyor. 292 kilo altının akıbetini sormuyor bile. Bunlar küçük hırsızlık mı? Senin de alnın secdeye geliyor, hepiniz mi münafıksınız ya?

BİR WEB SİTESİ OLUŞTURDUK

Bu ihbarların hepsi eski milletvekillerinizden, bürokratlarınızdan, kendi yandaşlarınızdan geliyor. Şimdi yani siz çürüdünüz birbirinizi ihbar ediyorsunuz. Bir duyuru yapmak istiyorum. Değerli yurttaşlarım, bu şekilde tüm duyumlarınızı ve haksız memur alımlarını duyurmak için bir web sitesi oluşturduk. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Bütün duyumlarınızı bildirin. Bunlar kendi kaynaklarımızla doğrulandıktan sonra teşhir edileceklerdir. TBMM’ye araştırma önergesi vereceğiz. 2002’den itibaren KPSS’ye girmeden kaç kişi hangi bakanlıkta memur yapıldı ve nerelere yükseltildi. Ayrıca bu hafta içinde de ben bir tv programında söylediklerim için suç duyurusunda bulunuyorum dmiştim. Bu ülkede namuslu savcıları göreve çağırmıştım. Çıt yok, ankara cumhuriyet savcılığına bizsuç duyurusunda bulunacağız. Geldiğimiz süreç budur. Çürüyen bir devlet, rüşveti yolsuzluğu bırakın kayırmayla vicdanların sömürüldüğü, kul hakkının yendiği bir yapıya dönüşmüş durumdayız, çalıyorlar da iş yapıyorlar diyebilen hala vicdanlarını köreltmemiş, AK Parti’ye inanarak oy verenler, sizin de hakkınız yeniyor. Bu hukuk tanımazlara, bu akraba kayırmacılarına hep beraber bir yanıt vermek zorundasınız. İsmet paşa’nın bir sözü var “bir ülkede namuslularda en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır”

KÜNYESİ...Ahmet Haluk Koç (d. 3 Ekim 1954, İstanbul, Türkiye), Türk hekim ve siyasetçi.

1973 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Ardından girdiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni derece ile bitirdi. İç Hastalıkları Uzmanlığını ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığını, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı'nda tamamladı. 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında, 200'ün üzerinde makalesi yayınlandı. 2002, 2007 ve 2011 yılında yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Samsun milletvekili seçildi. 7 Mayıs 2008 tarihinde geçirdiği bir trafik kazasında arabası takla attı ve ameliyat geçirdi [1]. 22 Mayıs 2010 CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesinin ardından dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi ise de 3 Kasım 2010'da bu görevden ayrıldı. 30 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde Kamu Politikalarından sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevine atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Wan Haber